Brexit beïnvloedt ook klassieke cd-verkoop

Nieuwsbrief zomer 2016

Van de redactie

BAARN – De opzienbarende wil van een ontevreden deel van de Engelse bevolking om de Europese Unie te verlaten zorgt niet alleen voor politieke onzekerheid en gerommel in de financiële sector. Ook de klassieke cd-markt krijgt het nodige voor haar kiezen.

Dat meldt Kees Koudstaal, eigenaar van de in Baarn gevestigde klassieke cd-winkel Prelude. Desgevraagd laat hij weten dat er sinds het Brexitbesluit in zijn winkel beduidend minder kassabonnen zijn uitgeschreven. Ook zijn webwinkel laat een daling van het aantal orders zien. Koudstaal laat weten dat hij op 5 juli voor een paar weken vertrekt naar een zonnig(er) oord in het zuiden van Europa en dat zijn (web)winkel dan gesloten is. Hij rekent erop dat als hij op 6 augustus in de Baarnse Laanstraat weer paraat is in zijn Trefpunt Klassieke Muziek de liefhebbers van klassieke muziek de schok van de dan zeker nog niet geëffectueerde Britse uittreding te boven zijn gekomen.

hvar_2015

Het optimisme van de eigenaar van Prelude wordt ook gevoed door wetenschappelijk nieuws dat zijn aandacht trok. Uit recent Duits onderzoek is gebleken dat luisteren naar klassieke muziek een positieve uitwerking heeft op de bloeddruk. Zeker met het oog op de politiek onzekere situatie waarin Europa zich bevindt is dit volgens Koudstaal een prettige wetenschap: “Het is nu wetenschappelijk vastgesteld dat de klassieke cd’s die ik aanbied een positief effect hebben op de volksgezondheid. De cd’s zijn zonder recept verkrijgbaar, laten het eigen risico ongemoeid en drukken bovendien niet op de gezondheidsbudgetten. Hoe mooi kun je het hebben!”

De gedreven Baarnse handelaar in klassieke cd’s laat nog weten te hopen dat dit nieuws ook doordringt tot zekere Haagse Kringen waar naar verluidt het luisteren naar heavy metal voor sommigen dagelijkse kost is om nog maar te zwijgen over de liefde voor de Toppers die zonder schroom door politieke leiders openlijk wordt getoond.

rutte_toppers