Concert plus ‘Goldberg’ met Menno van Delft en Bert Natter

Zaterdagavond 12 december 2015, aanvang 20.15 uur, organiseert Prelude in de aan de Oude Utrechtseweg te Baarn gelegen Paaskerk een extra concert+ in het teken van Bert Natters nieuwste roman Goldberg. De schrijver leest fragmenten voor uit zijn boek en klavecinist Menno van Delft vertolkt composities van Johann Sebastian Bach (1685-1750), zijn talentrijkste zonen Wilhelm Friedemann (1710-1784) en Carl Philipp Emanuel (1714-1756) en natuurlijk ook Johann Gottlieb Goldberg. Dat Prelude extra aandacht schenkt aan de roman Goldberg is niet verwonderlijk. In het boek passeren tal van componisten de revue die ook een plek hebben in de winkel van Prelude en bovendien behoort Bert Natter vanaf het ontstaan van de winkel in 1990 tot de vaste kring van klanten. De toegang tot het concert is gratis (collecte na afloop).

Het kan ook u bijna niet zijn ontgaan dat Bert Natter onlangs zijn nieuwste roman Goldberg presenteerde. Na een optreden in het Radio-programma Opium en een groot interview in de Volkskrant overhandigde hij op zondag 18 oktober in het Concertgebouw te Amsterdam tijdens de pauze van Johann Adolf Hasses opera Siroe het eerste exemplaar van zijn boek aan Paul Witteman.

Over Goldberg

“Ooit schreef Sebastian Savage in een boek over Bach dat hij diens beroemde leerling Goldberg als een volkomen oninteressant fenomeen beschouwde. Na de tragische dood van zijn zus besluit Savage een kwart eeuw later in Dresden op zoek te gaan naar de sporen die het legendarische wonderkind heeft achtergelaten in archieven, brieven, documenten en in de straten van de barokke stad. Obsessief reconstrueert hij het korte bestaan van een van de schimmigste figuren uit de muziekgeschiedenis en komt Goldberg tot leven in een reeks bizarre avonturen. Goldberg is een ode aan Dresden, de grillige krullen van de rococo, het genie van Bach, de verbeelding en de tragikomedie van het leven. Daarnaast schetst Bert Natter een liefdevol portret van een man uit onze tijd, die zijn onderwerp met een ongekende intensiteit op de hielen zit, zonder dat hij zelf begrijpt waarom.” (Bron: website uitg. Thomas Rap)