Concerten Pauluskerk(!) Baarn


Gelet op de restricties die de coronacrisis met zich meebrengt wordt de concertreeks voor het seizoen 2020-2021 geannuleerd. De anderhalvemeter-maatregel maakt het onmogelijk de concerten in de Pauluskerk te laten plaatsvinden. Voor meer informatie leest u de zomerse nieuwsbrief.


Gedurende vele jaren organiseert de Stichting Kunst & Cultuur Baarn onder auspiciën van Prelude spraakmakende concerten in de Baarnse Paaskerk. De concerten worden steeds gekenmerkt door hoge kwaliteit. Met negen optredens in het verschiet van ensembles als Les Basses Réunies, Seldom Sene, Sollazzo, Armoniosa, La Chimera, Chiaroscuro, The Bach Players en het uitgestelde concert van L’Amoroso stelt het seizoen 2020-2021 weer mooie avonden in het vooruitzicht: Concertoverzicht seizoen 2020-2021


COVID-19

Hoe anders hadden we ons de afloop van het muziekseizoen 2019-2020 voorgesteld! Na een zestal aansprekende concerten maakte afgelopen maart het coronavirus  abrupt een einde aan de concertreeks in de Baarnse Paaskerk. Voor het gecancelde optreden van het ensemble L’Amorosa is een vervangende datum gevonden in het komende seizoen. In overleg met het ensemble Le Petit Trianon wordt nog gezocht naar een vervangende datum. Vooralsnog gaat de stichting ervan uit dat de concertserie op zaterdagavond 26 september van start kan gaan met een optreden van het Franse ensemble Les Basses Réunies. Mocht de ‘anderhalve-meter-samenleving’ voor het gehele concertseizoen 2020-2021 roet in het eten gooien dan krijgt u de vraag voorgelegd of u uw donatie in wilt zetten voor de concertreeks 2021-2022. Indien u aangeeft uw donatie liever teruggestort te zien op uw bankrekening dan komt dat in orde.


Van Paas- naar Pauluskerk

Pauluskerk – Brink – Baarn

De door de Stichting Kunst & Cultuur Baarn gepresenteerde concerten vonden jarenlang plaats in de Baarnse Paaskerk. In het seizoen 2020-2021 vinden de muziekavonden plaats in de in het centrum van Baarn aan de Brink gelegen Pauluskerk. Dat vindt zijn oorzaak in het feit dat de Paaskerk na de zomer een grote verbouwing ondergaat die maakt dat de belendende ruimtes van de kerk gedurende vrijwel het gehele seizoen niet gebruikt kunnen worden, met alle pauze-belemmeringen en andere logistieke problemen van dien. U kunt ervan overtuigd zijn dat ook in de Pauluskerk, die net als de Paaskerk beschikt over een prima akoestiek, de concerten op een uitstekende wijze kunnen worden beleefd.

De stichting draait op donaties

Donateurs van de Stichting Kunst & Cultuur Baarn beschikken over een overdraagbaar passe-partout en kunnen alle concerten die de stichting organiseert gratis bijwonen. De jaarlijkse donatie bedraagt slechts € 125. U kunt ook ‘gouden donateur’ worden van de stichting. Dan betaalt u € 300. Dit biedt geen toegevoegde voordelen als champagne vooraf of de beste plek in de kerk, maar gouden donateurs kunnen zich steeds gratis laten vergezellen door een genodigde en verkeren in de wetenschap dat zij extra bijdragen tot het in stand houden van de Baarnse concerten Oude Muziek.

Alhoewel we in onzekere tijden leven en andere zaken terecht om veel aandacht vragen, is het gelet op het continueren van de Baarnse concerten van groot belang dat de Stichting Kunst & Cultuur Baarn ook in de huidige crisistijd kan blijven rekenen op uw steun. Wij hopen dan ook zeer dat u juist nu uw donateurschap continueert.


Culturele ANBI-status

 

Uw donatie(s) zien wij graag vóór 1 juni 2020 o.v.v. van uw adresgegevens tegemoet:
Stichting Kunst & Cultuur Baarn
IBAN-rekening NL91 INGB 0004612963
o.v.v. ‘Donatie seizoen 2020-2021’ of ‘Gouden donatie seizoen 2020-2021′.

De passe-partouts krijgt u vervolgens tijdig per post toegestuurd. Nieuwe donateurs kunnen zich aanmelden middels een e-mail aan concerten@preludeklassiekemuziek.nl.


Eerdere concerten

In de afgelopen jaren kon een keur van musici en ensembles verwelkomd worden.


De stichting Kunst & Cultuur Baarn maakt bij zijn (promotionele) activiteiten gebruik van de website van Prelude en handelt overeenkomstig het gestelde in de privacyverklaring van Prelude.