Concertseizoen Baarnse Paaskerk 2015-2016

afbeelding_2

Met gepaste trots en terugkijkend op een uitstekend verlopen concertseizoen 2014-2015 in de aan de Oude Utrechtseweg te Baarn gelegen Paaskerk presenteert de Stichting Kunst & Cultuur Baarn haar reeks concerten voor het seizoen 2015/2016. Met onder meer optredens in het verschiet van de Oostenrijkse sopraan Miriam Feuersinger, die begeleid door het Capricornus Consort Basel composities brengt van Christoph Graupner, de Belgische sopraan Céline Scheen, die samen met de Argentijnse luitspeler Eduardo Egüez en de Italiaanse harpiste Giovanna Pessi het programma Aura Soave met werken van vroeg Italiaanse barokcomponisten presenteert, en het Franse strijkkwartet Rincontro, dat met de strijkkwartetversie van de fameuze ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze‘ van Joseph Haydn op de vooravond van de Lijdensweek in Baarn acte de présence geeft, is er opnieuw een serie samengesteld waar liefhebbers van zullen smullen. Zeker als u zich bedenkt dat we er bovendien in geslaagd zijn de Japanse fortepianiste Yoko Kaneko, het Bassano Quartet, het Franse duo Stéphanie-Marie Degand (viool) en Violaine Cochard (klavecimbel) en het ensemble La Violetta met mezzo-sopraan Luciana Cueto te strikken voor een Baarns optreden.

De concerten in de Paaskerk zijn voor donateurs van de Stichting Kunst & Cultuur Baarn gratis te bezoeken. U leest daar meer over in de aanbiedingsbrief van de concertserie. Het volledige concertoverzicht vindt u hieronder. Voor een totaal overzicht van de voorgaande concertseizoenen klikt u onderstaande link aan.

Concertreeksen Oude Muziek in Baarnse Paaskerk

afbeelding_1

Zeven hoogstaande Oude Muziek Concerten in de Baarnse Paaskerk – Seizoen 2015-2016

Aanbiedingsbrief concertreeks 2015-2016

Adres: Oude Utrechtseweg 4, Baarn
Aanvang steeds 20.15 uur, kerk open 19.30 uur

22 augustus 2015

De Oostenrijkse sopraan Miriam Feuersinger brengt met het Capricornus Consort Basel een programma waarin muziek van de Duitse barokcomponist Christoph Graupner centraal staat. Op de muzieklessenaars staat ook muziek van Johann Kuhnau en Georg Philipp Telemann.
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Prelude vanwege haar 25-jarig jubileum.
Concertprogramma


26 september 2015

De Japanse fortepianiste Yoko Kaneko bracht eerder in de Baarnse Paaskerk een memorabel recital met werken van Ludwig van Beethoven. Nu geeft ze met haar instrument acte de présence om een prachtige kleur te geven aan composities van Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart.

Concertprogramma


24 oktober 2015

Uit Frankrijk komt het duo Stéphanie-Marie Degand (viool) en Violaine Cochard (klavecimbel). In 2014 gaven zij na hun Baarnse concert als toegift het openingsdeel uit de vierde vioolsonate BWV 1017 van Johann Sebastian Bach ten beste. Aanleiding genoeg om het duo uit te nodigen voor een programma dat geheel gewijd is aan het grote meesterschap van Bach.


28 november 2015

Het Bassano Quartet mag gerekend worden tot de meest vooraanstaande blokfluitensembles van dit moment. Beladen met koffers vol met op historische basis gebouwde en soms meters hoge instrumenten brengt het kwartet onder de titel Torres del Alma een Spaans programma.


27 februari 2016

scheen_pessi_eguez

Luzzasco Luzzaschi: ‘Aura soave’

De Belgische sopraan Céline Scheen prijkt al jarenlang op het verlanglijstje van de stichting Kunst & Cultuur Baarn. Geweldig dat zij nu samen met de Argentijnse luitspeler Eduardo Egüez en de Italiaanse harpiste Giovanna Pessi in de Paaskerk het programma Aura Soave brengt met werken van vroeg Italiaanse barokcomponisten als Barbara Strozzi, Luzzasco Luzzaschi, Giovanni Girolamo Kapsberger en Giulio Caccini.


19 maart 2016

Het Franse strijkkwartet Rincontro met eerste violist Pablo Valetti komt op de zaterdag voor Goede Vrijdag naar Baarn met van Joseph Haydn de strijkkwartet-versie van Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze. Een zeldzaam fraaie compositie die met name in de Lijdenstijd uitstekend op zijn plaats is in de Paaskerk.


23 april 2016

Het door Paulina van Laarhoven (viola da gamba & barokgitaar) geleide ensemble La Violetta komt met de mezzosopraan Luciana Cueto naar de Baarnse Paaskerk met het programma Pulchra es. Dit concert brengt een schat aan werken van Italiaanse en Spaanse meesters uit de renaissance en barok.