Concertseizoen Baarnse Paaskerk 2016-2017

De Stichting Kunst & Cultuur Baarn organiseert onder auspiciën van Prelude alom geprezen kwalitatief hoogstaande concerten in de Baarnse Paaskerk. De acht concerten waar u van kunt genieten in het seizoen 2016-2017 zijn inmiddels vastgelegd.
Het is goed te weten dat u voor een relatief geringe bijdrage als donateur van genoemde stichting al deze concerten vrij kunt bezoeken.

Acht aansprekende Oude Muziek Concerten in de Baarnse Paaskerk – Seizoen 2016-2017

Adres: Oude Utrechtseweg 4, Baarn
Aanvang steeds 20.15 uur, kerk open 19.30 uur

24 september 2016

De Italiaanse cellist Gaetano Nasillo opent samen met zijn collega Sara Bennici en de klaveciniste Michele Barchi de concertserie in de Paaskerk. Het programma ‘Nel Giardini di Partenope’ mogen liefhebbers van de cello niet aan zich voorbij laten gaan. Op de lessenaars staat muziek van de Napolitaanse componisten Porpora, Pergolesi, Lanzetti, De Ruvo, Alborea, Supriani, Pericoli en Greco. Bekijkt u onderstaande muziekvideo en u weet dat het onvervalst genieten wordt!

Concertprogramma


5 november 2016

Samen met de Hongaarse fortepianiste Petra Somlai brengt Bart van Oort op fortepiano composities (voor twee en vier handen) van Ludwig van Beethoven, Felix Mendelssohn, Franz Schubert en Johannes Brahms. Bekijkt u onderstaand fragment van een door Prelude geregistreerd concert van beiden (september 2015, De Steeg) en u weet dat u erbij wilt zijn in de Paaskerk. Het precieze programma dat gebracht wordt in de Paaskerk treft u later aan op deze website.

Concertprogramma


26 november 2016

Uit Engeland komt het Chelys Consort of Viols. Het programma vermeldt composities van Christopher Simpson (1605-1669) en John Jenkins (1592-1678). Via onderstaande video maakt u kennis met de muziek van Simpson en het ensemble. Het precieze programma dat gebracht wordt in de Paaskerk treft u later aan op deze website.


17 december 2016

Het Londense ensemble The Bach Players trad in april 2013 met veel succes op in de Paaskerk. Het videofragment hieronder geeft een korte impressie van het concert toen. Nu brengt het ensemble o.l.v. barokvioliste Nicolette Moonen en m.m.v. de sopraan Rachel Elliott een tot de verbeelding sprekend kerstconcert in de Paaskerk.


28 januari 2017

De in Zwitserland woonachtige Amerikaanse tenor David Munderloh is uitgenodigd om samen met de Duitse luitspeler Julian Behr een avond te verzorgen in het teken van de lute songs van de Engelse componist John Dowland (1563-1626). Het precieze programma dat gebracht wordt in de Paaskerk treft u later aan op deze website. Het hieronder geboden In darkness le me dwell zal daar zeker op vermeld staan.


25 februari 2017

Het Duitse Camesina Quartett wordt gevormd door de violisten Johannes Gebauer en Katja Grüttner, altvioliste Irina Alexandrowna en cellist Martin Burkhardt. Steeds op zoek naar het historische geluid komt het ensemble tot smaakvolle interpretaties van met name het klassieke repertoire. In de Paaskerk brengt het kwartet composities van Carl Gottlieb Reissiger (1798-1859) en Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847). Van Reissiger wordt maar zelden muziek uitgevoerd in de concertzalen. Luistert u naar onderstaand geluidsfragment en ontdek hoe onterecht dat is. Het precieze programma dat gebracht wordt in de Paaskerk treft u later aan op deze website.

cemesina

Strijkkwartet op. 111 nr. 1 ‘Allegro moderato’

25 maart 2017

Het Italiaanse ensemble laReverdie wordt gevormd door Claudia Caffagni (luit en zang), Livia Caffagni (vedel, blokfluiten en zang), Elisabetta de Mircovich (zang en ribeca) en Doron David Sherwin (cornetto). Het ensemble wordt wereldwijd gezien als zeer aansprekend en presenteert in Baarn het programma ‘Hortus deliciarum’ met Italiaanse en Franse profane muziek uit de 13e en 14e eeuw (Duecento & Trecento). Voor liefhebbers van echt oude muziek wordt het dan ook een niet te missen concert! Om een beeld te krijgen van wat u te wachten staat klikt u op onderstaande video. Het precieze programma volgt later.


29 april 2017

De Duitse celliste Kristin von der Goltz brengt samen met haar landgenoot Andreas Küppers een eerbetoon aan de Italiaan Francis Caporale (ca. 1700-1746) en de Duitser Johann Ernst Galliard (1687-1747). Beide componisten waren verbonden aan het Engelse opera-orkest van George Frideric Handel. Luistert u via onderstaande links naar de de sonates nummer vijf van beide componisten, muziek die ook in de Paaskerk zal weerklinken! Het precieze programma dat gebracht wordt in de Paaskerk treft u later aan op deze website.

Caporale: Sonate nr. 4 in G groot
Galliard: Sonate nr. 4 in e klein