Concertseizoen Baarnse Paaskerk 2017-2018

Acht aansprekende Oude Muziek Concerten in de Baarnse Paaskerk – Seizoen 2017-2018

De Stichting Kunst & Cultuur Baarn organiseert onder auspiciën van Prelude alom geprezen kwalitatief hoogstaande concerten in de Baarnse Paaskerk. De acht concerten waar u van kunt genieten in het seizoen 2017-2018 zijn inmiddels vastgelegd.
Toegangskaarten à € 20,00 zijn steeds te koop op de avond van het concert aan de ingang van de kerk. Donateurs van de Stichting Kunst & Cultuur Baarn én jongeren genieten gratis toegang. Reserveren kan via het
e-mailadres: reactie@preludeklassiekemuziek.nl
Het is goed te weten dat u voor een relatief geringe bijdrage (€ 125 p.jr.) als donateur van genoemde stichting al deze concerten vrij kunt bezoeken.

Paaskerk
Adres: Oude Utrechtseweg 4, Baarn
Aanvang steeds 20:15 uur, kerk open 19:30 uur

(1) 16 september 2017

De Argentijnse sopraan Bárbara Kusa opent samen met haar landgenoot, de luitist Eduardo Egüez, de concertserie in de Paaskerk met het programma ‘Ay Fortuna cruel’. Dat vermeldt wereldlijke muziek uit de Spaanse Gouden (16e) Eeuw van componisten als Alonso Mudarra, Antonio de Cabezón en Luis de Milán. Het belooft een avond te worden vol melancholie en tederheid…


(2) 28 oktober 2017

Het Apollo Ensemble brengt in zijn jubileumjaar (25) een aanstekelijk programma met concerten van Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann en Georg Friedrich Händel in de Paaskerk. Het ensemble mag dan publicitair niet voorop lopen in het land van de Nederlandse ensembles maar dat zegt niets over de hoge kwaliteit van uitvoeringen die eerste violist David Rabinovich en zijn musici aan de dag weten te leggen.

Programma ‘Gigantisch Barok’


(3) 18 november 2017

Radio Antiqua is de naam van een jong internationaal doorgebroken ensemble bestaande uit musici die elkaar gevonden hebben tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met het programma ‘Een meester ontdekt!’ zet Radio Antiqua de Italiaan Giovanni Benedetto Platti (ca.1697-1763) in het zonnetje. Er wordt ook muziek gebracht van Telemann, Vivaldi en Reichenauer.


(4) 16 december 2017

Het Franse ensemble La Rêveuse met Florence Bolton, viola da gamba, Benjamin Perrot, luit, en Carsten Lohff, klavecimbel, brengt in Baarn een Frans programma met muziek van Marin Marais en François Couperin. De video brengt een voorproefje van wat u kunt verwachten in de Paaskerk.


(5) 27 januari 2018

De Franse violiste Amandine Beyer behoort al jarenlang tot de absolute wereldtop. Eerder heeft zij de Paaskerk ontdekt als een uitstekend podium en dat maakte dat zij de uitnodiging opnieuw naar Baarn te komen, nu samen met de Franse klavecinist Frédérick Haas, met graagte accepteerde. Het Bach-programma wordt nog nader bekendgemaakt maar op voorhand staat vast dat het voor liefhebbers een niet te missen avond zal worden!


(6) 24 februari 2018

Ook de Franse sopraan Claire Lefilliâtre trad eerder met veel succes een aantal malen op in de Paaskerk. Toen als lid van het ensemble Le Poème Harmonique. Nu brengt zij samen met Friederike Heumann, viola da gamba, en Fred Jacobs, luit, het programma ‘Au bord d’une fontaine’ met muziek van componisten als Etienne Moulinié, Sieur de Sante-Colombe, Robert de Visée en Marc-Antoine Charpentier. Om een indruk te krijgen van wat u kunt verwachten bekijkt u de video.


(7) 24 maart 2018

Dit concert vormt niet alleen een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met muziek van de Venetiaan Giovanni Legrenzi (1626-1690), ook een ontmoeting met het uitvoerend ensemble Clematis is alleszins de moeite waard. Bekijkt u de video om een beeld te krijgen van wat u te wachten staat in de Paaskerk.


(8) 21 april 2018

Het slotconcert van de serie concerten in de Paaskerk wordt verzorgd door het Franse ensemble Les Basses Réunies. Er wordt een spannend programma gebracht met muziek van Johann Sebastian Bach en op speciaal Baarns verzoek van de in Ierland werkzame Italiaan Francesco Geminiani. Voor deze gelegenheid bestaat Les Basses Réunies uit deze musici: Ryo Terakado, viool, Guide Balesstracci, viola da gamba, Richard Myron, violone, Bertand Cuiller, klavecimbel, Esther Mirjam Griffioen, celtic harp, en Bruno Cocset, tenorviool en directie. Om een indruk te krijgen van wat u kunt verwachten bekijkt u de video!