Concertseizoen Baarnse Pauluskerk 2020-2021

Negen aansprekende Oude-Muziek-concerten in de Baarnse Pauluskerk

De Stichting Kunst & Cultuur Baarn organiseert onder auspiciën van Prelude alom geprezen kwalitatief hoogstaande concerten in de Baarnse Pauluskerk.
De toegangsprijs bedraagt € 25,00 p.p. Toegangsbewijzen zijn op de avond van het concert verkrijgbaar bij de ingang van de kerk (open 19:30 uur) en worden contant afgerekend. Donateurs van de Stichting genieten net als jongeren gratis toegang.
Reserveren kan via het e-mailadres: reactie@preludeklassiekemuziek.nl
Het is goed te weten dat u voor een relatief geringe bijdrage (€ 125 p.jr.) als donateur van genoemde stichting al deze concerten vrij kunt bezoeken.

Pauluskerk
Adres: Brink, Baarn
Aanvang steeds 20:15 uur, kerk open 19:30 uur


(1) 26 september 2020: Les Basses Réunies van en met de Franse top-cellist Bruno Cocset brengt het programma Intieme conversaties met werken van Luigi Boccherini en Domenico Scarlatti.


(2) 24 oktober 2020: Het Nederlandse blokfluitkwintet Seldom Scene komt naar Baarn met het programma Scintille di Musica dat met muziek van onder anderen Jacobus Gallus, Samuel Scheidt, Henry Purcell, Giovanni Gabrieli en Johann Sebastian Bach zorgt voor muzikaal vuurwerk uit de renaissance en de barok.


(3) 21 november 2020: Het Italiaanse Armoniosa Ensemble presenteert het programma Estri & Follie! met aansprekende composities van Antonio Vivaldi en Johann Sebastian Bach.


(4) 16 januari 2021: De Italiaanse violist Fabrizio Cipriani is geen onbekende voor hen die de Baarnse concerten al langer bezoeken. Zo was hij met zijn Aira Ensemble in 2001 te gast in Baarn. Met zijn ensemble Chiaroscuro, met o.a. de mezzosopraan Paola Cialdella, komt hij terug in Baarn en brengt hij vroeg-barokke muziek van de Joods-Italiaanse componist Salamone Rossi en een aantal tijdgenoten.


(5) 6 februari 2021: Het Franse ensemble L’Amoroso van en met Guido Balestracci, arpeggione, Caroline Pelon, sopraan, Éric Bellocq, gitaar & aartsluit, Massimo Moscardo, terz-gitaar en Maude Gratton, fortepiano, brengt een uitgestelde Schubertiade.


(6) 27 februari 2021: Was in september 2019 het gerenommeerde ensemble laReverdie te gast met een programma met muziek van de middeleeuwer Francesco Landini, nu is het de beurt aan het jonge Zwitserse Sollazzo Ensemble muziek van de blinde Italiaan ten gehore te brengen. Optredende musici: Carine Tinney, sopraan, Roger Helou, organetto, Franziska Fleischanderl, psalterion, en Anna Danilevskaia, vedel.


(7) 20 maart 2021: Het ensemble La Chimera met de Argentijnse luitist Eduardo Egüez, Sabina Colonna Preti, viola da gamba, en Carlotta Pupulin, harp, brengt diminuties van XVI-eeuwse madrigalen en liederen.


(8) 10 april 2021: Tami Krausz, traverso, speelt samen met Kati Debretzeni, viool, Julien Barre, cello, en Shuann Chai, fortepiano, door Johann Nepomuk Hummel tot kamermuziek bewerkte delen uit symfonieën van Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven.


(9) 8 mei 2021: The Bach Players uit Londen zijn geen onbekenden in Baarn. Eerdere concerten van het ensemble van de violiste Nicolette Moonen werden zeer gewaardeerd en dit zal zeker ook het geval zijn als het ensemble composities brengt van Johann Sebastian Bach en zijn leerling Johann Gottlieb Goldberg.


Een overzicht van musici die eerder verwelkomd konden worden in Baarn