Dass sich wunder alle Welt!

Voor de Oostenrijkse sopraan Miriam Feuersinger heb ik een warm plekje in mijn hart ingeruimd. Jongstleden augustus zong zij prima begeleid door het Capricornus Consort Basel de sterren van de hemel tijdens Preludes jubileum-concert in de Baarnse Paaskerk. Haar drie cd’s met werken componisten als Graupner, Erlebach en Hasse zijn van de bovenste plank en worden dan ook door Prelude van harte aanbevolen! U begrijpt met ik met grote belangstelling uitzie naar haar vervolg-cd’s en ik weet dat ik daarin niet alleen sta. Ik dacht te moeten wachten tot het voorjaar van 2016. Dan staat er een uitgave gepland met o.a. Graupners cantate Mein Hertz schwimmt in Blut, een werk dat ook werd gebracht tijdens het Baarnse concert. Tot mijn verrassing is zij nu al te beluisteren op een cd met Duitse adventsliederen die door het label Christophorus is uitgebracht onder de titel Dass sich wunder alle Welt.

401007277381440374080150804010072773661

 

 

 

Begeleid door het viola da gamba-consort Les Escapades brengt Miriam Feuersinger samen met de eveneens fraai presterende Duitse tenor Daniel Schreiber liederen van componisten als Johann Rosenmüller, Heinrich Isaac, Michael Praetorius, Christoph Graupner, Samuel Scheidt en Franz Tunder.

Luistert u middels onderstaande cd-link achtereenvolgens naar het Introitus, Tractus en Communio uit het ‘Choralis Constantinus’ (1509-1510) van Heinrich Isaac en u krijgt een prima indruk van de cd.

Dass sich wunder alle Welt – Lieder zum Advent

Bekijk deze cd