Een krachtig medicijn!

Begin 2016 publiceerde het Tsjechische label Nibiru de prachtige cd Psalmi Vespertini I met religieuze composties van Johann Sebastian Bachs vriend en collega-componist Jan Dismas Zelenka. Ik plaatste die productie als speciale aandachtstrekker in de Spotlight-rubriek van Prelude. Vandaag kreeg ik de cd Psalmi Vespertini II aangeleverd. Wat een juweel! De cd is van hetzelfde laken een pak als het eerste deel en is er een die mijn leven in zeker opzicht dragelijker maakt. Naar het schijnt zijn we hier te lande weer op weg naar een hoogconjunctuur, maar met een bredere kijk gericht op de wereld wordt het er voor mij niet vrolijker op. Maar goed, dit is een website waar u wilt vernemen van mooie muziek. Daarom houd ik het bij de aanbeveling: Aanschaffen, een beter medicijn kan ik niet verzinnen!

Zelenka: Psalmi Vespertini II

Bekijk deze cd

Zelenka: Psalmi Vespertini I

Bekijk deze cd