Een slordig quizje

In VPRO’s televisieprogramma Vrije Geluiden kwam op zondag 10 december 2006 de Nederlandse viola da gambaspeler Ralph Meulenbroeks in beeld. In maart 2005 is in Preludes Leestrommel een verhaal gedropt waarin ook wat woorden worden gewijd aan Meulenbroeks toen nieuwe cd ‘Gambomania’. De uitzending van vandaag zag ik niet direct, maar kon wel vernemen dat er een prijsvraagje aan gekoppeld was. De vraagstelling ziet u op de afbeelding hierboven, mijn aan Vrije Geluiden gezonden reactie hieronder.

Beste lezer(es),

Ik begrijp dat mijn winkel onderwerp is in een door u uitgeschreven prijsvraag. Deze vorm van vrije publiciteit is natuurlijk nooit weg, maar uw vraagstelling klopt niet. Ik vond de hoes van Ralph Meulenbroeks ‘Gambomania’ niet te gortig, mij ging het om zijn interpretaties van de muziek. Die vond en vind ik benedenmaats. Daar maakte ik in maart 2005 een opmerking over in een stukje dat ik op mijn website plaatste. Zie: Hoezo crisis in de klassieke cd-handel?

Mag ik u melden dat ik uw quizje nogal slordig vind?

Met vriendelijke groet,

Kees Koudstaal

De bewuste uitzending is inmiddels via het internet te bekijken. Een aardige manier om kennis te maken met de kwaliteiten van de viola da gambaspeler die inmiddels is gaan heten Ralph Rousseau Meulenbroeks.

Fragment: alleen het prijsvraagje

VPRO_logo_klDe prijswinnaars en meer vindt u op de website van VPRO’s Vrije Geluiden.