Ensemble Clematis in Baarn: Kers op de taart!

Het Belgische Ensemble Clematis bewees op zaterdagavond 24 maart jl. ook in Baarn dat het niet voor niets gerekend mag worden tot de meest vooraanstaande barokensembles van dit moment. Met de gloedvolle vertolkingen van de muziek van componisten als Rossi, Cavalli, Farina, Hacquart en Vivaldi veroverden Stéphanie de Failly & Amandine Solano, viool, samen met Sarah Van Oudenhove, viola da gamba, en Brice Sailly, klavecimbel & kistorgel, de harten van de in de Paaskerk verzamelde liefhebbers. Gedwongen door een enthousiast publiek gaf het ensemble twee toegiften ten beste. Bekijkt u vooral de hieronder geplaatste video-registraties van het concert.

Was u er niet bij en/of bezocht u nog geen concerten in de Paaskerk, weet dan dat de evenementen die op dit podium worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting Kunst & Cultuur Baarn steeds van hoog niveau zijn. Het afsluitende concert van de serie 2018-2019 wordt verzorgd door nog zo’n vooraanstaand ensemble: Les Basses Réunies van en met de Franse cellist Bruno Cocset (programma 21 april 2018).

 

Meer nieuws over de door Prelude geïnitieerde reeks van acht concerten die op stapel staat voor het seizoen 2019-2020 leest u hier.