Every one a chaconne…

Een klein jaar geleden kon ik u de geboorte aankondigen van een nieuw cd-label: Hyphen Press Music. De eerste uitgave was er meteen een van uitzonderlijk hoog niveau. Onder de titel ‘Bach arranging and arranged’ bevatte die cd Johann Sebastian Bachs Lutheriaanse bewerking van Pergolesi’s Stabat Mater en een aantal door Wolfgang Amadeus Mozart bewerkte fuga’s van Bach. Voor de uitvoeringen tekenden The Bach Players met de sopraan Rachel Elliott en de alt Sally Bruce-Payne. Wat ik destijds over die cd schreef doet nog immer opgeld.

Nu is er een tweede uitgave van Hyphen Press Music. Onder de titel ‘Every one a chaconne’ voeren The Bach Players van Johann Sebastian Bach de cantates Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV 150) en Jesu, der du meine Seele (BWV 78) in enkelvoudige bezetting uit. De vocalisten zijn Rachel Elliott, sopraan, Clare Wilkinson, alt, Nicholas Mulroy, tenor, en Matthew Brook, bas. In beide zangstukken is een prettige rol voor de chaconne weggelegd. De relevantie van de toegevoegde werken van Philipp Heinrich Erlebach en Henry Purcell staat buiten kijf.

Laat ik verder maar geen woorden aan deze cd-productie besteden. Letters zijn niet in staat de schoonheid ervan te beschrijven. Luistert u via een van onderstaande links naar het duet Wir eilen mit schwachen, doch ernsige Schritten uit de cantate BWV 78 en het kan niet anders dat u net als ik direct verk(n)ocht bent.

Every One a Chaconne

Bekijk deze cd