Gaetano Nasillo maakt bekende en onbekende cellomuziek bemind in Baarnse Paaskerk!

Het concert dat de Italiaanse cellist Gaetano Nasillo zaterdagavond 5 november 2019 verzorgde in de Baarnse Paaskerk ging er bij de toehoorders in als Gods woord in een ouderling. Samen met Sara Bennici, cello continuo, en klaveciniste Anna Fontana voerde hij aan de hand van in de eerste helft van de 18e eeuw geschreven cellosonates het publiek mee naar de stad Venetië. En hoe! De cellosonates van bekende meesters als Vivaldi en Platti zijn vaker gehoord, maar de namen van de onbekendere meesters Bigaglia, Vandini, Martinelli, Stratico en Bassani prijken zelden in de concertprogrammaboekjes. Hoe ten onrechte dat is maakten de drie Italiaanse musici meer dan helder tijdens hun Baarnse optreden.

Niet zelden stellen concertbezoekers de vraag hoe de Stichting Kunst & Cultuur Baarn er toch in slaagt zulke prominente musici te presenteren op het bescheiden Baarnse concertpodium. Ik geef toe dat die vragen egostrelend zijn, maar het naadje van de kous wordt natuurlijk niet prijs gegeven.

Bekijkt u onderstaande concertregistraties met muziek van Vivaldi, Platti en andere meesters, en u ontdekt dat de woorden hierboven geen overdrijvingen bevatten.