Herinnert u zich deze nog!?

Toen Veronica nog zeezender was, en ik jong, kwam regelmatig uit mijn transistorradiootje de kreet ’Herinnert u zich deze nog!?’. Dan volgde er een hit van een paar jaar eerder en dat was vaak genieten.

Nu luister ik vrijwel uitsluitend nog naar klassieke muziek. Mijn tegenwoordige muzikale smaak weerspiegelt zich op de pagina’s met actueel door Prelude aanbevolen cd’s. Op de website van Prelude heerst mijn muzikale actualiteit.
Langer dan een jaar worden cd’s er niet op aangeboden. Dat houdt de website up to date. In de Preludewinkel is meer te vinden. Er zijn cd’s die hun geldigheid niet verliezen. Ze blijven prachtig en zijn nog niet ingehaald door een ‘betere’ uitvoering.

Zo bevindt zich in de Prelude-collectie een ‘oude’ cd die ik alleen verkoop als ik hem hardop draai in de winkel. Als de stem van de tenor Christoph Prégardien de winkelruimte vult lijkt het alsof alles stilvalt. Prégardien wordt begeleid door gitarist Tilman Hoppstock.
De cd draagt als titel Lieder von Liebe und Tod. Vastgelegd zijn liederen van Johannes Brahms (1833-1897), Louis Spohr (1784-1859) en Franz Schubert (1797-1828). De Duitse Signum-cd is in 1998 uitgebracht. Onder het motto ’Herinnert u zich deze nog!’ nodig ik u uit te luisteren naar Schuberts lied Nacht und Träume. De cd kost € 22,50 maar biedt zoveel schoonheid dat hij eigenlijk onbetaalbaar zou moeten zijn…

Brahms, Schubert, Spohr: Liebe & Tod – Lieder

Bekijk deze cd