‘Herzens-Lieder’ door Miriam Feuersinger

In augustus 2015 luisterde de Oostenrijkse sopraan Miriam Feuersinger samen met het door violist Peter Barczi geleide Capricornus Consort Basel in de Baarnse Paaskerk het jubileumconcert op van Prelude. Het was een geweldig evenement waar ik nog steeds met warme gevoelens aan terugdenk. Drie van de composities die toen weerklonken zijn vastgelegd op de nieuwste cd van Miriam Feuersinger en haar begeleiders. Voor hen die het concert in de Paaskerk bijwoonden zal de cd een feest van herkenning zijn. Zonder de andere werken die op middels de cd te beluisteren zijn ook maar enigszins tekort te willen doen – u moet mij op mijn woord geloven – vormt de cantate ‘Mein Hertz schwimmt in Blut’, GWV 1152/12b van Christoph Graupner een absoluut hoogtepunt! Luistert u naar de eerste twee delen van deze prachtig uitgevoerde cantate en ik kan me bijna niet voorstellen dat u vervolgens deze nieuwste van Miriam Feuersinger aan u voorbij laat gaan. Ik stuur ‘m u graag toe!

Graupner, J.S. Bach, Kuhnau: Herzens-Lieder

Bekijk deze cd