Het nieuwe jaar 2016

Geachte muziekliefhebbers,

Bij de start van een nieuw jaar passen goede wensen. Ik bid u en de uwen uit het hart dan ook het beste toe in 2016!

In velerlei opzichten was 2015 een rampjaar van jewelste. Oorlogsgeweld, terreuraanslagen, vluchtelingenstromen, natuurrampen bepaalden het wereldbeeld. Dichtbij huis hieven ‘bezorgde’ Nederlanders hun vuisten tegen de komst van berooide ontheemden. Niet zelden voelde ik bij het aanschouwen van ellendige beelden en regels onmachtige tranen opwellen. De reacties van veel politieke leiders voedden mijn moedeloosheid…

purcell_3760127222835

‘O, I’m sick of life…’

Op persoonlijk vlak tekende het afgelopen jaar zich door diepte- en hoogtepunten. Mijn oude moeder overleed. Van mijn politiek/bestuurlijke ambities moest ik afscheid nemen. In het Sheldonian Theatre in Oxford kreeg mijn oudste zoon een bul uitgereikt. De Oostenrijkse sopraan Miriam Feuersinger en het Capricornus Consort Basel gaven het zilveren jubileum van Prelude glans. Eind augustus heropende na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar de winkel in de Baarnse Laanstraat.

Het aantal liefhebbers dat zich laat verleiden door de aanraders van Prelude krimpt, maar wat ben ik blij met hen die Prelude blijven zien als hun muziekadres. Een blik op de pagina met binnenkort te verwachten nieuwe cd-producties belooft dat er voor liefhebbers in 2016 opnieuw veel te genieten valt. Ook in de Baarnse Paaskerk!

Stefano Landi: ‘Augellin’ door Céline Scheen

Voor de zomer zijn daar de optredens van de Belgische sopraan Céline Scheen, het Franse strijkkwartet Rincontro en het ensemble La Violetta, concerten die u als liefhebber niet aan u voorbij mag laten gaan! De concerten in de tweede helft van 2016 houd ik nog even onder de pet, maar rekent u opnieuw op lichtpunten!

schubertiade_3760014192166

Schubert: Ständchen (Erste Fassung), D 920

standchen_schubert_D920

Het mag voor zich spreken dat ik u in het nieuwe jaar graag van dienst blijf en dat u van harte welkom bent in het Trefpunt Klassieke Muziek in de Baarnse Laanstraat!

Met muzikale groet,

Kees Koudstaal,
eigenaar Prelude