Hoe zit het nou Pauw?

Er is een nieuw televisieprogramma te zien op Nederland 1. ‘Pauw en Witteman’ is de naam. De doordeweeks dagelijkse talkshow doet sterk denken aan de formule die het journalistenduo Barend en Van Dorp jarenlang hanteerde, eerst voor RTL 4, later te zien op Talpa. Dat is niet zo vreemd. Bert van Veer, hij is de regisseur van ‘Pauw en Witteman’, was dat eerst voor ‘Barend & Van Dorp’.

Als nieuwsgierig kijker stemde ik maandag de 4e september 2006 ‘s avonds om elf uur af op Nederland 1. Te gast waren PvdA-lijsttrekker Wouter Bos, priester Antoine Bodar – ‘verfoeid en geliefd door helderheid van geloofsgetuigenis, schroomt niet te spreken over Christus en Zijn Kerk en aldus zaken bij de naam te noemen’ , staat er te lezen op zijn website, maar dit terzijde – en Mariska Hulscher. Tikt u haar naam maar eens in op Google en u komt van alles over haar te weten.

Inhoudelijk wil ik niet ingaan op ‘Paul & Witteman’. Dat laat ik aan anderen over. Ik doe in muziek en daar heb ik het al druk genoeg mee. Iets vreemds wil ik u echter niet onthouden. In de uitzending vond een forse verbale aanvaring plaats tussen de altijd zo spontaan nonchalante presentator Jeroen Pauw en Antoine Bodar. Dat leverde mooie televisie op. Zo mooi, dat ik het via mijn computer een paar dagen later nog eens terug wilde zien. Dat is me niet gelukt. De website van ‘Pauw en Witteman’ meldde dat de videostream van de uitzending door technische problemen niet kon worden bekeken. ‘Onze excuses voor het ongemak’, stond er nog bij te lezen.

Ook via de website www.uitzendinggemist.nl bleek de uitzending van 4 september niet oproepbaar te zijn. Van een en ander zou ik hier nooit melding hebben gemaakt indien als reden dáár niet stond vermeld: ‘Deze uitzending is vanwege juridische redenen niet beschikbaar’. Nu vraag ik me af, wie wil mij wat en waarom onthouden?

pauwenwitteman_2

Nota bene

De technische problemen c.q. juridische perikelen zijn inmiddels opgelost en de uitzending is te bekijken op Pauw & Witteman en gaat u daar naar de eerste uitzending.