Ensemble Il Convito met Maude Gratton, Pablo Valetti en Bruno Cocset in Paaskerk

Het concert van komende zaterdagavond 30 maart in de Paaskerk staat geheel in het teken van Ludwig van Beethoven en kijkt daarmee vooruit op het Beethovenjaar 2020. Dan wordt gevierd dat de componist 250 jaar geleden werd geboren in het Duitse Bonn. Op het programma staan naast de trio’s voor viool, cello en fortepiano opus 1, nrs. 1 & 3 ook de sonate voor cello en fortepiano opus 5 nr. 2. De werken worden voor het voetlicht gebracht door het Franse Ensemble Il Convito van en met fortepianiste Maude Gratton.


Dit schrijft de Gooi & Eemlander (28/3/19)


Haar ensemble kent voor het Baarnse concert een andere personele samenstelling dan eerder aangekondigd. De muziek van Beethoven zal zij samen met violist Pablo Valetti en cellist Bruno Cocset in de Paaskerk voor het voetlicht brengen. Het is niet de eerste keer dat deze musici in Baarn acte de présence geven. Vaste bezoekers zullen zich zeker de concerten van Café Zimmermann en Les Basses Réunies vorig jaar in de Paaskerk herinneren waar beiden een hoofdrol speelden. Wat vast staat is dat de drie musici van Il Convito garant staan voor een prachtige Beethovenavond! Het concert in de Paaskerk vangt aan om 20:15 uur. De toegang bedraagt € 20,00. Jongeren genieten gratis entrée.

Eerder in 2014 concerteerde Maude Gratton in de Baarnse Paaskerk. Die avond stond onder andere deze muziek van Franz Schubert op het programma waarvan deze concertregistratie:

Impromptu opus 90 nr. 3

Ensemble Il Convito

Maude Gratton, fortepiano
Pablo Valetti, viool
Bruno Cocset, cello

Ludwig van Beethoven

Trio voor viool, cello en fortepiano opus 1 N°1

 1. Allegro
 2. Adagio cantabile
 3. Scherzo. Allegro assai – Trio
 4. Finale. Presto

Sonate voor cello en fortepiano opus 5 N°2

 1. Adagio sostenuto ed espressivo
 2. Allegro molto più tosto presto
 3. Rondo. Allegro

Trio voor viool, cello en fortepiano opus 1 N°3

 1. Allegro con brio
 2. Andante cantabile con 5 variazioni
 3. Minuet. Quasi Allegro
 4. Finale. Prestissimo

Zaterdagavond 30 maart 2019, aanvang 20:15 uur
Paaskerk – Oude Utrechtseweg 4 – Baarn
Toegang € 20,00
Jongeren en donateurs van de stichting Kunst & Cultuur Baarn betalen geen toegang.