La Rêveuse in Baarn: Un Concert Magnifique!

Stelt u zich gerust, ik ga als slager mijn eigen vlees niet keuren. Slechts een paar woorden, omdat het op zaterdagavond 16 december jl. in de Baarnse Paaskerk ontbrak aan andere keurmeesters. Gewoonlijk stuur ik de concertaankondigingen mét uitnodigingen ook naar de landelijke kranten. Dat heeft van die kant nog nooit gezorgd voor een letter aandacht, dus zal ik mij voortaan die moeite te besparen. Waarom deze uiting van frustratie vraagt u zich wellicht af. Dat zal ik u uitleggen. Niet zelden vinden er in de Paaskerk concerten plaats die vragen om veel meer bezoekers. Neem het concert van het Franse ensemble La Rêveuse met en van de gambiste Florence Bolton. Samen met Benjamin Perrot, theorbe, en Carsten Lohff, klavecimbel, bracht zij het programma Fête Champêtre met muziek van Marin Marais (1656-1728) en François Couperin (1668-1733). Dat composities van beide heren zich mogen scharen in de categorie haut niveau hoef ik hier niet uit te leggen. Dat de ongeveer 125 bezoekers in de Paaskerk van de eerste tot de laatste door La Rêveuse gebrachte noot zeer hebben genoten moet u van mij aannemen: het was een geweldige avond! Bekijkt u ter illustratie van deze woorden onderstaande op Youtube geplaatste concertimpressie.

Wijs ik u nog graag op het eerstvolgende concert in de Paaskerk. Op zaterdagavond 27 januari 2018 zijn daar te gast de Franse violiste Amandine Beyer en haar landgenoot klavecinist Frédérick Haas. Met in hoofdzaak muziek van Johann Sebastian Bach hoef ik u niet uit te leggen dat ook dit concert er een zal worden dat u niet mag missen! Over dit concert volgt binnenkort aanvullende informatie.