Les Basses Réunies in Baarn!

Het was zaterdagavond de 16e januari 2010 ouderwets druk in de Baarnse Paaskerk. Ondanks barre winterse omstandigheden wisten talrijke liefhebbers hun weg te vinden naar het optreden van het Franse ensemble Les Basses Réunies.

Onder de titel ‘Nun komm, der Heiden Heiland’ brachten Bruno Cocset, violoncello piccolo, alt & tenor viola bastarda, Richard Myron, contrabas, en Bertrand Cuiller, orgel & klavecimbel, een programma waarvan veel ook te vinden is op hun Alpha-cd met werken van Johann Sebastian Bach. Met die cd sleepte het ensemble vorig jaar een Prelude Classical Music Award (CD van het Jaar!) in de wacht en de cd behoorde in 2009 tot de best verkopende in de Preludewinkel. Niet zo verwonderlijk dus dat velen dit prachtige programma ook ‘live’ wilde consumeren.

Onder de bezoekers bevond zich ook Dick Houweling. Hij maakte de dag na het concert aan de hand van het beeld dat hij in zijn geheugen had opgeslagen een mijns inziens treffende tekening van Bruno Cocset.

Hieronder kunt u luisteren naar de concertopname van het koraal ‘Nun komm, der Heiden Heiland’ zoals uitgevoerd in de Baarnse Paaskerk.

Koraal ‘Nun komm, der Heiden Heiland’ BWV 659 in een transcriptie voor altviool ‘a la bastarda’, orgel en contrabas