Les Basses Réunies laat onuitwisbare indruk achter

Er zijn van die concerten die zich voor altijd vastzetten in je geheugen. Het concert van Les Basses Réunies van zaterdagavond 24 november 2012 is er zo een. Bruno Cocset, cello, alto & tenor di violino, Richard Myron, violone, en Bertrand Cuiller, kistorgel & klavecimbel, brachten in de Baarnse Paaskerk een programma dat grotendeels ook te vinden is op hun cd ‘La Nascita del Violoncello’.* En hoe! Recensenten laten de door Prelude geïnitieerde oude muziek-concerten gewoonlijk links liggen. Deze waardering opgetekend uit een e-mail van een concertbezoeker die van ver kwam, spreekt echter boekdelen: ‘Briljant concert vanavond en weer een gebruikelijk hoog niveau in Baarn!’. Luistert u naar de concertregistratie van een sonate van de Italiaan Giuseppe Maria Jacchini (1667-1727) en u weet dat het zeer enthousiaste slotapplaus voor Les Basses Réunies uit dankbare harten kwam.

Jacchini: Sonate in bes voor cello en b.c.

*De desbetreffende cd is momenteel moeilijk leverbaar. Het is mogelijk een exemplaar te reserveren. Zodra bij Prelude binnen ontvangt u dan bericht.

Tijdens de repetitie voorafgaande aan het concert in de Paaskerk is een kort fimpje geschoten door Prelude en op YouTube geplaatst. Ik wens u veel luister- en kijkgenoegen!