Nieuwsbrief april 2019

In Preludes nieuwsbrief van 1 april komt u geen grapjes tegen! Afgelopen maart zijn er maar liefst 32 nieuwe aansprekende titels aan de internetwinkel toegevoegd en april belooft, getuige de eerste verschenen cd’s, ook veel goeds ! U treft al het schoons aan in de Etalage. Voor het geval u zich wilt verblijden met een of meer titels, Prelude biedt u graag een helpende hand.


Concerten in de Paaskerk

Op 30 maart verzorgde het Franse ensemble Il Convito – Maude Gratton, fortepiano, Pablo Valetti, viool, Bruno Cocset, cello, een weergaloos Beethovenconcert in de Baarnse Paaskerk. Van heinde en verre kwamen liefhebbers op het eenmalige optreden in NL van het trio af. Zij beleefden een heerlijke avond!


Het slotconcert van de Baarnse concertreeks vindt plaats op zaterdagavond 11 mei 2019. U kunt dan kennismaken met het Belgische ensemble Quadro Viegas. Centraal die avond staat de enkelvoudige pedaalharp die ooit toebehoorde aan de harpist van de Parijse opera Salvator Callault (1791-1839). Het programma vermeldt muziek van componisten als Haydn, Dusek en Hoffmeister.

Seizoen 2019-2020

De Stichting Kunst & Cultuur Baarn heeft haar serie concerten voor het seizoen 2019-2020 gepresenteerd. Onder auspiciën van Prelude is het opnieuw gelukt een aansprekende reeks concerten samen te stellen met optredens van ensembles als laReverdie, Odyssee, Les Abbagliati, Seconda Prat!ca, Van Swieten Society, l’Amoroso en Le Petit Trianon

 


Prelude Luisteravond

Traditioneel staat de passietijd bol van Johann Sebastian Bachs Matthäus Passion, die ook dit jaar verspreid over het land weer tientallen malen wordt uitgevoerd. Volgend jaar is het 150 jaar geleden dat de Nederlandse première van Bachs meesterwerk plaatsvond in Rotterdam. Dit feit wordt in 2020 herdacht met een uitvoering in megabezetting aan de oevers van de Maas. Om de zware kost voor iedereen toegankelijk te maken wordt de passie ingekort tot 90 minuten. En het publiek mag meezingen! Haast u, want ‘vol = vol’ meldt de website van de EO…

Hoe deed Bach zijn Matthäus?

Impressie van de opstelling van de musici in de Thomaskirche. Ontwerp: Rens Bijma Artistieke vormgeving: Cobi Brak.

Voor een aanzienlijk kleiner publiek organiseert Prelude komende vrijdag 12 april een authentieke Luisteravond in de Baarnse Paaskerk. Aan de hand van muziekfragmenten en vergezeld van lichtbeelden maakt Rens Bijma u wijzer over de wijze waarop Bach zijn Matthäus Passion in de kerken van Leipzig liet weerklinken tijdens de erediensten op Goede Vrijdag. De avond vangt aan om 20:00 uur en de toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Voor het overige wens ik u een mooie lente toe!


Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!