Nieuwsbrief december 2018

Beste muziekvrienden,

Met genoegen informeer ik u, leden van het selecte gezelschap Prelude Connaisseurs, over recentelijk uitgebrachte Oude-Muziek-cd’s. Als Connaisseur treft u ze in één oogopslag aan in de Etalage en kunt u er uitgebreid mee kennismaken. Zonder de overige aanraders ook maar iets te kort te willen doen vraag ik uw speciale aandacht voor de King Arthur van Purcell en Handels Ode for St. Cecilia’s Day die u daar in de bovenste regionen tegenkomt.


Concerten in de Paaskerk

Jongstleden 24 november speelde zich in de in Baarn gelegen Paaskerk een fraaie tweestrijd af tussen de viool en de cello. David Plantier bracht er met zijn ensemble Les Plaisirs du Parnasse muziek van componisten als Legrenzi, Vivaldi, Platti en Bach op een aansprekende wijze voor het voetlicht.


Café Zimmermann

Op zaterdagavond 15 december, aanvang 20:15 uur, wordt het oude muziekjaar 2018 in de Paaskerk afgesloten met een optreden van het Franse top-ensemble Café Zimmermann. Met onder anderen violist Pablo Valetti en klaveciniste Céline Frisch wordt onder meer Bachs klavecimbelconcert BWV 1052 ten gehore gebracht. Ook dit zal een muziekevenement worden dat u niet mag missen! Voor echte liefhebbers behoeft dit geen nadere uitleg. Echter, ingeval u nog over de streep moet worden getrokken, bekijkt u dan onderstaande YouTube-video.

Programma


Cadeaumaand ?

Rest mij nog u een mooie maand december toe te wensen met alles wat daarbij hoort. Het zal u zijn opgevallen dat Prelude vorige maand geen oog had voor Black Friday en Cyber Monday. Ingeval uw portemonnee nog enige financiële bestedingsruimte biedt en u in de feestmaand een of meer klassieke cd’s via Prelude zou willen ontvangen voor eigen plezier of om aan iemand te schenken, dan is het goed te weten dat Prelude u graag van dienst wil zijn. En voor persoonlijk advies bent u als Connaisseur als steeds van harte welkom in Preludes Luisterkamer. Los van dit alles wens ik u alvast geslaagde feestdagen toe!

Met muzikale groet,

Kees Koudstaal

Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!