Nieuwsbrief februari 2016

Beste muziekliefhebbers,

In de voorbije maand januari zijn ruim dertig klassieke cd-producties toegevoegd aan de collectie van Prelude. De pagina met actueel aanbevolen cd’s wordt wekelijks door enkele honderden belangstellenden bezocht. Het maakt Prelude niet tot spekkoper – de geselecteerde kwalitatief hoogwaardige klassieke cd-producties leiden tot bescheiden aantallen bestellingen – maar ik ben blij dat de passie voor klassieke muziek die ik via Prelude kan uitdragen in een zekere behoefte voorziet.

Over behoeftes gesproken even een klein terzijde. Een televisieshow als Maestro voorziet daar blijkbaar ook in. Gisteravond heb ik mij de moeite getroost acht BN-ers als dirigent-in-spé op de bok in actie te zien voor het Orkest van het Oosten. Op het gevaar af afgeschilderd te worden als een zuurpruim moet ik bekennen dat ik niet vrolijk word van dit type klassieke-muziek-toegankelijke-programma’s. Of zou er jaloezie in het spel zijn? De aflevering van gisteravond trok 1.854.000 bezoekers en zet dat maar eens af tegen de 74 bezoekers die de website van Prelude gisteravond trok…

Sinds eind augustus vorig jaar is Prelude na een afwezigheid van ruim een jaar op vrij- en zaterdagen ook weer actief in de Baarnse Laanstraat. Ondanks het feit dat veel gevraagde cd’s van bijvoorbeeld de gebroeders Jussen en blokfluitist Erik Bosgraaf in de collectie van het Trefpunt Klassieke Muziek ontbreken, ben ik tevreden met de gang van zaken daar. In combinatie met de verkopen via de webwinkel stelt het mij in staat Prelude in de lucht te houden en bovenal persoonlijk contact te onderhouden met liefhebbers die ik mag rekenen tot Preludes vaste kring van afnemers.

Alhoewel alle op de website van Prelude geplaatste cd’s er mijns inziens toe doen, breng ik graag onderstaand viertal extra onder uw aandacht. Als u de cd-links volgt, vindt u luistervoorbeelden. Meer bijzonderheden treft u aan op de pagina met actueel aanbevolen cd’s. Meer over de titel Kriegsgeschichten met muziek van de componist Johann Georg Daniel Speer (1636-1709) – Preludes Gids-CD – treft u aan op de pagina Oorlogsverhalen, ze zijn van alle tijden…

Schreyfogel, Schaffrath, Visconti: Concertos

Bekijk deze cd

Poole: Sonata, Divisions & Dances

Bekijk deze cd

[Cd niet gevonden]

Mendelssohn: Symphonies Nos. 3 & 4

Bekijk deze cd

Concert in de Paaskerk

Op 27 februari vindt in Baarn een bijzonder concert plaats. Toegegeven, die kwalificatie komt u vaker tegen in de nieuwsbrieven van Prelude, maar een optreden van Céline Scheen in de ambiance van de aan de Oude Utrechtseweg gelegen Paaskerk mag u niet missen! Samen met de Argentijnse luitspeler Eduardo Egüez en de Zwitserse harpiste Giovanna Pessi brengt de Belgische sopraan een programma met vocale en instrumentale muziek van componisten als Kapsberger, Landi, Caccini, Sancez en Frescobaldi. Onder deze link treft u het programma aan: L’Amante Segreto.

Stefano Landi: ‘Augellin che’l tuo amor’

Overbodig te melden dat ik u graag blijf rekenen tot de bezoekers van Preludes website en u tevens van harte welkom heet in het Trefpunt Klassieke Muziek in de Baarnse Laanstraat!
Met muzikale groet,

Kees Koudstaal,
eigenaar Prelude