Nieuwsbrief januari 2018

Beste muziekliefhebbers,

Eerst en bovenal wens ik u alle goeds en gezondheid toe in het nieuwe jaar. Ons land mag dan een periode van hoogconjunctuur beleven, de beroerde toestand waarin de wereld en veel van haar bewoners zich bevinden geeft helaas weinig reden tot positivisme. Uit de mond van een gewone, normale handelaar in bijzondere klassieke cd’s klinkt het wellicht opportunistisch, maar u kunt veel troost vinden in het luisteren naar serieuze klassieke muziek!


Concert Amandine Beyer uitgesteld. Frédérick Haas neemt honneurs waar!

Het voor zaterdagavond 27 januari aangekondigde optreden van de violiste Amandine Beyer in de Baarnse Paaskerk kan helaas geen doorgang vinden. Op de valreep van het oude jaar liet zij weten dat zij wegens gezondheidsproblemen waar haar dochter mee kampt helaas af moet zien van haar reis naar Baarn. Amandine zegde toe vast en zeker op een later tijdstip alsnog een concert in Baarn te zullen verzorgen. Met die wetenschap wens ik voor nu Amandine en haar man de komende tijd veel sterkte toe en hun dochter een voorspoedig herstel!

Het concert op 27 januari zal nu worden verzorgd door de Franse klavecinist Frédérick Haas, die samen met Amandine in de Paaskerk zou optreden. Het programma dat hij die avond brengt, wordt later bekend gemaakt. Hoe jammer het ook is dat Amandine Beyer haar Baarnse optreden moest uitstellen, gelooft u mij op mijn woord, een bezoek aan de Paaskerk op 27 januari blijft beslist de moeite waard!

Concerten in de Paaskerk


La Rêveuse

Jl. 16 december maakten liefhebbers in de Paaskerk kennis met het Franse ensemble La Rêveuse. Het programma bood composities van Marin Marais en François Couperin. De wijze waarop Florence Bolton, Benjamin Perrot en Carsten Lohff die voor het voetlicht brachten, viel bijzonder in de smaak. De muziek van die avond is ook te vinden op een kersverse uitgave van het label Mirare. Als Connaisseur van Prelude kunt u die uitgave als Gids-cd tijdelijk voor een sterk gereduceerde prijs verkrijgen!

Marais: Pièces de Viole

Bekijk deze cd


Xavier Díaz-Latorre

Op 9 december verzorgde de Catalaan Xavier Díaz-Latorre een fraai recital in de Paaskerk. Op vihuela en barokgitaar vertolkte hij muziek van de Spanjaarden Luis de Narváez en Gaspar Sanz. Ook dat was een warme avond!


Rest mij nog u te verwijzen naar het overzicht van alle cd’s die in het afgelopen jaar als aanraders op Preludes website zijn gepresenteerd: De 2017 cd’s van Prelude.


Welkom

Prelude Connaisseurs zijn ook in het nieuwe jaar van harte welkom in de Luisterkamer van Prelude op het Baarnse adres ’t Jaagpad 5. Een afspraak is snel gemaakt: telefoon 06-46633954.

Kees Koudstaal

 

Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!