Nieuwsbrief januari 2019

Beste muziekliefhebbers,

Allereerst en bovenal wens ik u en degenen die u dierbaar zijn een gezond & harmonieus 2019 toe! In de voorbije twaalf maanden kon u als Prelude Connaisseur exclusief kennismaken met 287 nieuwe aanraders. Een aantal van u besloot daar al dan niet regelmatig op in te gaan en de geplaatste bestellingen verwerkte ik steeds met veel genoegen!


Prelude is u ook in het nieuwe jaar graag van dienst. Aan het aanbod Oude Muziek-cd’s op de website zal het niet liggen, want er ligt in 2019 opnieuw veel fraais voor liefhebbers in het verschiet.

Hetzelfde geldt voor de concerten die onder auspiciën van Prelude worden georganiseerd in de Baarnse Paaskerk. In de eerste helft van het nieuwe jaar biedt de aan de Oude Utrechtseweg gelegen kerk een podium voor de resterende vier concerten van de serie 2018-2019. Een nieuwe reeks van negen(!) concerten gaat van start met een optreden verzorgd door het Italiaanse ensemble LaReverdie in uitgebreide bezetting. Al eerder verraste dit fameuze gezelschap met een optreden het publiek in de Paaskerk en dat zal zeker op 14 september 2019 opnieuw het geval zijn. De verleiding is groot de totale serie nu al prijs te geven, maar die blijft nog even onder de pet. Bekijkt u in elk geval het overzicht van de concerten die gepland staan voor de eerste helft van het jaar.

Als eerste komt u daar tegen het concert dat het Castello Consort op zaterdagavond 12 januari in de Paaskerk zal verzorgen met muziek uit de 17e-eeuwse Zuidelijke Nederlanden.


De meest actuele door Prelude aanbevolen cd’s komen Connaisseurs tegen in de Etalage.

In de speciaal voor Connaisseurs bedoelde rubriek ‘Berichten & aanbiedingen’ treffen zij onder meer een meer dan leuk geprijsde cd aan met onder meer de drie klavierconcerten die verwijzen naar de grote waardering die de negenjarige Wolfgang Amadeus Mozart koesterde voor de Londense Bach, Johann Christian. Voor iedereen te beluisteren een kort fragment van het concert in D-gr, KV 107/1:


Ook in dit nieuwe jaar bent u als Connaisseur van harte welkom in de Luisterkamer van Prelude. Daar kunt u onder het genot van een kopje koffie nader advies inwinnen over al dan niet recent verschenen klassieke cd-producties.

Met muzikale groet,

Kees Koudstaal

Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!