Nieuwsbrief juni 2017

In de voorbije maand is er opnieuw een aantal belangwekkende cd-producties toegevoegd aan de internetwinkel van Prelude. Het houdt niet op! Neem de nieuwste cd van het Londense ensemble The Bach Players. Op de door Hyphen Press Music geproduceerde cd is samen met een triosonate van Dieterich Buxtehude het in 1747 door Johann Sebastian Bach aan Frederik de Grote opgedragen Musikalisches Opfer (BWV 1079) vastgelegd. Om de uitermate geslaagde productie in één woord met hoofdletters en uitroepteken samen te vatten: PRACHTIG! Prelude Connaisseurs horen er meer van in de rubriek Gids-cd.

Ondertussen ben ik volledig gesetteld in de goed geoutilleerde muziekkamer van Prelude. Connaisseurs zijn daar na afspraak van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie kennis te maken met de nieuwste cd’s en/of anderszins van advies gediend te worden. Een afspraak kan per e-mail gemaakt worden of telefonisch (06-46633954).

Terwijl u deze nieuwsbrief ontvangt ben ik bezig mijn koffer in te pakken voor een tripje naar de Tage Alter Musik in het Duitse Regensburg. Daar woon ik op diverse historische locaties in de komende dagen concerten bij van ensembles als het L’Orfeo Barockorchester,  Scherzi Musicale, La Grande Chapelle,  La Galanía met sopraan Raquel Andueza en het Zürcher Barockorchester met sopraan Miriam Feuersinger. U kunt zich voorstellen dat ik ernaar uitzie. Een reisverslagje treft u later aan in de leestrommel van Prelude.

Uit reacties maak ik op dat het door mij samengestelde en gepresenteerde programma Sound the Trumpet, Strike the Viol dat 24/7 op de Concertzender te beluisteren is door liefhebbers meer en meer wordt gewaardeerd. U begrijpt dat dit mij deugd doet!

Tot slot een aantal afbeeldingen van cd’s waar ik, zonder de andere items ook maar enigszins tekort te willen doen, uw extra aandacht voor vraag:

Wens ik u nog veel luistergenoegen met de exclusief voor Prelude Connaisseurs beschikbare ruime muziekvoorbeelden bij de actuele aanraders.

Met muzikale groet,

Kees Koudstaal