Nieuwsbrief maart 2019

Dit is alweer de derde nieuwsbrief van 2019. Wat vliegt de tijd! Op veel terreinen is de toekomst ongewis. Zomerse temperaturen in februari. Toegegeven, ik kon nauwelijks de neiging onderdrukken te genieten van het uitzonderlijke en tegelijkertijd beangstigend fraaie weer. Via radio en televisie roepen reisorganisaties op om vandaag nog in het vliegtuig te stappen op weg naar nóg zonniger streken. Laat ik er niet omheen draaien, ik laat mij liever verwarmen door mijn muziekvoorkeuren. Wat dat laatste betreft blijf ik bij voldoende vraag de website graag voorzien van informatie over cd’s met oude muziek die er mijns inziens toe doen. De aanwinsten van afgelopen februari komen Prelude Connaisseurs in een oogopslag tegen in de Etalage van Prelude.


Concerten in de Paaskerk

Er viel afgelopen 16 februari jl. voor liefhebbers veel te genieten in de Baarnse Paaskerk bij het concert van de Oostenrijkse sopraan Miriam Feuersinger en het ensemble Il Dolce Conforto van en met de pleitbezorgster van het psalterion Franziska Fleischanderl.


Il Convito brengt Ludwig van Beethoven

Op 30 maart is het de beurt aan het Franse Ensemble Il Convito van en met Maude Gratton. Samen met violist Pablo Valetti en cellist Bruno Cocset brengt de fortepianiste een avond met oorstrelende kamermuziek van Ludwig van Beethoven. Wat u moet weten is, dat met de concertreeks in de Paaskerk geen enkel winstbejag van wie dan ook is gemoeid. De organiserende Stichting Kunst & Cultuur Baarn is met het oog op de continuïteit van de concerten gebaat bij een grote publieke belangstelling. Bezocht u nog niet eerder een concert in Baarn nodig ik u extra uit die stap eens te zetten. Dus, bent u liefhebber van kamermuziek en van die van Beethoven wellicht in het bijzonder, dan verwelkom ik u graag later deze maand in de Paaskerk!


Later deze maand publiceert de Stichting Kunst & Cultuur Baarn op deze website de concertreeks voor het seizoen 2019-2020. Met optredens van ensemble als LaReverdie, Seconda Prat!ca, Odyssee en l’Amoroso belooft het weer een muziekseizoen te worden waar liefhebbers prima aan hun trekken zullen komen!

Noteert u alvast deze data:

2019: 14 september – 5 oktober – 2 november – 14 december
2020: 14 januari – 22 februari – 21 maart – 25 april


Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!