Nieuwsbrief mei 2016

Beste muziekliefhebbers,

Kortgeleden ontving ik van de gemeente Baarn de vraag of ik met Prelude wilde aanhaken bij een proef die beziet of het schenken van alcoholhoudende drank in winkels het boodschappen doen in Baarn er nóg leuker op maakt. Aan Preludes luistertafel een borrel bij Bach, een witte wijn bij Charpentier en een fruitige rode bij Vivaldi. Zo’n mengvorm van winkel/horeca noemt men blurring. Eigenwijs als ik ben liet ik de proef aan mij voorbij gaan. Niet dat ik van de blauwe knoop ben, maar mijn hemel, drank als reddende engel voor zieltogende winkelstraten? Dus bij Prelude blijft alles bij het oude en krijgt u desgewenst tijdens het luisteren naar Monteverdi of Mozart een uitstekende espresso geserveerd. Indien u het Trefpunt Klassieke Muziek in de Baarnse Laanstraat nog niet heeft bezocht, weet dat u er op vrij- en zaterdagen én op afspraak op een ander tijdstip van harte welkom bent!


Het door gambiste Paulina van Laarhoven geleide ensemble La Violetta sloot op 23 april j.l. een uitstekend verlopen seizoen concerten in de Baarnse Paaskerk af met een prachtig optreden! Na de zomervakantie gaat op 24 september een nieuwe door Prelude samengestelde reeks concerten op de zaterdagavond van start met een optreden van de Italiaanse cellist Gaetano Nasillo. Samen met Sara Bennici, cello, en de klavecinist Michele Barchi wordt onder de titel ‘Nel Giardino di Partenope’ muziek uitgevoerd van Napolitaanse componisten
als Pergolesi en Porpora.

Het concert vormt de opmaat voor een serie van in totaal acht concerten verzorgd door internationaal vooraanstaande musici/ensembles. In het concertoverzicht ziet u bij de datum 17 december een groot vraagteken geplaatst. Inmiddels kan ik u wel verklappen dat die avond het Engelse ensemble The Bach Players m.m.v. de sopraan Rachel Elliott een smaakvol kerstconcert zal verzorgen in de Paaskerk. Voor meer informatie over de Baarnse concerten bezoekt u de pagina Concerten seizoen 2016/2017.


Uitgenodigd door de Concertzender brengt Prelude ingaande zondag 15 mei 2016 tweewekelijks tussen 13.00 en 14.00 uur een programma waarin aandacht wordt besteed aan recent uitgebrachte klassieke cd’s en de onder auspiciën van Prelude georganiseerde concerten in de Baarnse Paaskerk. Het programma wordt door ondergetekende samengesteld en gepresenteerd en kan steeds rechtstreeks of via uitzending gemist worden beluisterd.

Met muzikale groet,

Kees Koudstaal,
eigenaar Prelude