Nieuwsbrief mei 2017

Het was me het maandje wel… In de week na 1 april is de winkel ontmanteld, de voorraad in dozen verpakt en met inventaris verhuisd en opgeslagen op mijn privéadres. Vervolgens daar aan de slag gegaan met de zolderverdieping. Die wordt getransformeerd tot de muziekkamer van Prelude. Vandaag, 30 april, vertrek ik voor anderhalve week met mijn eega naar het Spaanse Madrid en Vigo. Terug in Nederland is het zaak de muziekkamer af te werken en in te richten. Dan kan de voorraad cd’s uit de verhuisdozen en als de muziekinstallatie staat opgesteld vangt het nieuwe tijdperk voor Prelude pas echt aan!

Als u deze nieuwsbrief leest is met het concert van de Duitse celliste Kristin von der Goltz en haar landgenoot klavecinist Andreas Küppers op zaterdagavond 29 april een einde gekomen aan de door Prelude geïnitieerde hooggewaardeerde concertreeks in de Baarnse Paaskerk seizoen 2016/2017. En gelooft u mij op mijn woord, het was een memorabele afsluiter!

Het is nu uitzien naar de reeks concerten die voor het nieuwe seizoen op stapel staat. En met optredens van violiste Amandine Beyer, luitist Eduardo Egüez, sopraan Claire Lefilliâtre en de ensembles Apollo, Radio Antiqua, Clematis, La Rêveuse en Les Basses Réunies in het verschiet is het opnieuw een serie om naar uit te kijken!

Als lid van het Genootschap Prelude Connaisseurs kunt u ondertussen op de gebruikelijke wijze kennismaken met de klassieke cd-producties die in de afgelopen maand aan de collectie van Prelude zijn toegevoegd. Indien u vóór 10 mei uw eventuele keuze(s) via een e-mailbericht toestuurt, kunt u uw bestelling(en) in elk geval in de derde week van mei tegemoet zien. U kent het recept, zonder de overige aanraders ook maar enigszins tekort te willen doen breng ik het hieronder uitgelichte negental cd’s in elk geval in het bijzonder onder uw aandacht:

Om liefhebbers een idee te geven welke extra’s de website van Prelude voor leden van het Genootschap Prelude Connaisseurs zoal biedt, geef ik graag deze muzieklink cadeau:

Salomone Rossi door Clematis: ‘Tirsi mio, caro Tirsi’, Sinfonia, ‘Anima del cor mio’, Corrente terza, Brando primo

Met muzikale groet,

Kees Koudstaal

 

Clematis in het nieuwe seizoen te zien in de Baarnse Paaskerk!