Nieuwsbrief november 2016

Beste muziekliefhebbers,

De actie Aangenaam Klassiek doet in de donkere periode van het jaar samen met Paul Witteman goede zaken. Neêrlands klassieke muziekicoon zet voor de deelnemende actievoerders nieuwe toptitels van klassieke wereldsterren in de schijnwerpers.

Prelude doet het gewoontegetrouw met muziek die ertoe doet van bekende en minder bekende meesters. Maar het is Aangenaam Klassiek dat de aandacht weet te trekken bij het grote publiek. Niet zo verwonderlijk want radio en televisie slaan de klok met de toptitels van klassieke wereldsterren.
Met het aanbod van Prelude richt ik mij op de begeerte van een slinkend groepje connaisseurs, liefhebbers die de cd trouw zijn gebleven en zich niet totaal hebben overgeleverd aan streamingdiensten als Spotify, iTunes en YouTube. Voor hen volstaat de informatie die zij via de website van Prelude zonder humbug krijgen aangereikt en met hen is het bij tijd en wijlen aangenaam toeven in het Trefpunt Klassieke Muziek. Met het via de Concertzender door mij samengestelde en gepresenteerde programma Sound the Trumpet, Strike the Viol probeer ik een lans te breken voor klassieke cd-producties die er mijns inziens extra toe doen. Dat de website in trek is bij veel in klassieke muziek geïnteresseerden bewijzen de statistieken. Het aantal clicks op de bij de aangeboden cd’s geplaatste winkelwagentjes steekt daar schraal bij af…

Zolang ik daar met Prelude nog toe in staat word gesteld verwijs ik u graag naar deze pagina’s op de website:

• Actuele aanraders

• Aanbiedingen

• Binnenkort verkrijgbaar

• Preludenieuws

• Prelude op de Concertzender

Met vriendelijke groet,

Kees Koudstaal,
eigenaar Prelude