Nieuwsbrief november 2018

In deze nieuwsbrief leest u over de exclusiviteit die is weggelegd voor Prelude Connaisseurs, wordt teruggeblikt op het fraaie concert van The Bach Players in de Paaskerk en vooruitgekeken naar belangrijke Baarnse optredens van de Franse ensembles Les Plaisirs du Parnasse en Café Zimmermann. Niet in de laatste plaats wordt u ook gewezen op de 37 items die in oktober een plek kregen in de Etalage.


Sinds april 2017 is Prelude uitsluitend nog actief als internetwinkel en voorziet zij haar website voor leden van het Genootschap Prelude Connaisseurs van uitgebreide informatie over actueel aanbevolen cd-producties met Oude Muziek. Een deel van de Connaisseurs plaatst op gezette tijden een bestelling en/of bezoekt de Luisterkamer van Prelude. Daar ben ik ze zeer erkentelijk voor.

Uit de statistieken blijkt dat de website dagelijks wordt bezocht door honderden bezoekers. Vanzelfsprekend staat het aantal bestellingen in geen enkele verhouding tot het grote aantal bezoekende internetwandelaars. U bent ongetwijfeld bekend met digitale kanalen als Spotify, YouTube, iTunes en Primephonic. Daar kan voor een schijntje klassieke muziek worden opgehaald. Echter, door het woud aan bomen is het daar moeilijk speuren naar preferente uitvoeringen en kan de website van Prelude een handig hulpmiddel zijn. Dat voelt niet goed en daarom kent de website vanaf 1 november 2018 met betrekking tot de actuele aanraders een beperking voor ‘buitenstaanders’. Voor Prelude Connaisseurs verandert er niets. Ingelogd blijft de gehele inhoud van de website van Prelude voor hen in beeld en geluid volledig beschikbaar.


Concerten in de Paaskerk

Op 20 oktober verzorgden The Bach Players een memorabele avond in de Baarnse Paaskerk. Naast muziek van Buxtehude en Telemann kregen de bezoekers ook het Musicalisches Opfer van Johann Sebastian Bach voorgeschoteld. U leest er meer over in het concertverslag.Het Franse ensemble Les Plaisirs du Parnasse van en met violist David Plantier is op zaterdagavond 24 november te gast in de Paaskerk. Het programma Violino vs Violoncello – Il duello amoroso vermeldt composities van componisten als Vivaldi, Stradella, Platti en J.S. Bach. Bekijkt u vooral de bij het concert passende wervende video van het ensemble!


Omdat de decembermaand in aantocht is en de kans bestaat dat uw agenda steeds minder witte vlekken vertoont, breng ik alvast het concert van het fameuze Café Zimmermann op zaterdagavond 15 december in de Baarnse Paaskerk onder uw aandacht. Ook hier betreft het een eenmalig optreden in ons land. De muziek die avond is van de hand van Johann Sebastian Bach en Georg Philipp Telemann.


Toppers in de etalage

In de maand oktober zijn niet minder dan 37 nieuwe aanbevelingen geplaatst op de website van Prelude. In de Etalage komen Prelude Connaisseurs ze in een oogopslag tegen. Voor de cd-set met muziek van Claudio Monteverdi wordt uw speciale aandacht gevraagd!

Met muzikale groet,

Kees Koudstaal

 

Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!