Nieuwsbrief oktober 2017

Nu de avonden weer langer worden is het wellicht een goed idee een blik te werpen op de klassieke cd-producties die in de voorbije maanden zijn toegevoegd aan de website van Prelude. Een blik in de Etalage laat zien dat er onder de aanraders veel moois te ontdekken valt. Als Prelude Connaisseur kent u het voordeel kennis te maken met de nieuwste uitgaven die steeds vergezeld gaan van treffende muziekvoorbeelden, maar mocht u de fysieke winkel van Prelude missen dan is het goed te weten dat de Luisterkamer van Prelude door Connaisseurs steeds meer wordt ontdekt als een plek waar het als vanouds aangenaam toeven is. U bent er van harte welkom!

Concerten in de Paaskerk

De door Prelude geïnitieerde reeks concerten in de Paaskerk ging van start met een memorabel optreden van het Argentijnse duo Bárbara Kusa & Eduardo Egüez. De lokale omroep deed verslag van het concert en bood mij en passant ook de gelegenheid de serie concerten extra onder de aandacht van liefhebbers te brengen.

Prelude Connaisseurs kunnen na inloggen kennisnemen van de volledige concertregistratie van Ay Fortuna cruel in de Paaskerk.

Het eerstvolgende concert in de Paaskerk vindt plaats op zaterdagavond 28 oktober en biedt andere koek. Het Apollo Ensemble presenteert dan composities van de Duitse Grote Drie barokcomponisten Bach, Händel en Telemann. Het belooft ook dan weer een heerlijke avond te worden! Meer informatie.

Tenslotte nog dit

In de Volkskrant van 27 september jl. beklaagt contratenor Maarten Engeltjes zich over het feit dat ensembles die zich op een integere wijze bezig houden met het uitvoeren van oude muziek genegeerd worden door de subsidiefondsen. Het lag voor de hand dat voorstanders van het verpoppen van klassieke muziek zich zouden laten horen. En ik kon het niet laten daar weer op te reageren… Zeker wel heilig!