Nieuwsbrief oktober 2018

Graag verwijs ik u naar de Etalage van Prelude. Daar treft u 22 klassieke cd’s aan die in de voorbije maand aan de collectie van Prelude zijn toegevoegd. U kunt er als Connaisseur uitgebreid kennis mee maken. Op de uitgave met vioolsonates van de Italiaanse componist Michele Mascitti (1664-1760) vestig ik uw bijzondere aandacht. De kwalitatief uitstekende muziek wordt voortreffelijk voor het voetlicht gebracht door het Quartetto Vanvitelli. De cd is tijdelijk leuk geprijsd!

Mascitti: Sonate a Violino solo e basso, Opus 8

Bekijk deze cd


The Bach Players in de Paaskerk

Op 20 oktober 2018, aanvang 20:15 uur, wordt het concert in de aan de Baarnse Oude Utrechtseweg gelegen Paaskerk verzorgd door The Bach Players. Tweemaal eerder was het Londense ensemble van de van oorsprong Nederlandse barokvioliste Nicolette Moonen te gast in de Paaskerk. Dat waren prachtige avonden. Het programma vermeldt muziek van Dieterich Buxtehude, Georg Philip Telemann en Johann Sebastian Bach (Musicalisches Opfer!).


Het concert van september


Tobie Miller brak vorige maand met haar Ensemble Danguy een lans voor een muziekinstrument dat in de achttiende eeuw bijzonder populair was in hoofse kringen: de draailier. Het was een memorabele avond. Voor beeld en geluid bezoekt u de pagina Ensemble Danguy in de Paaskerk.


Luisterkamer

Voor meer advies en/of nadere kennismaking met de aanbevelingen van Prelude bent u van harte welkom in haar Baarnse Luisterkamer.

Voor het maken van een afspraak belt u 06-46633954.


Met hartelijke groet,
Kees Koudstaal

Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!