Nieuwsbrief september 2017

Beste muziekliefhebbers,

Bij de start van een nieuw muziekseizoen nodig ik u van harte uit Preludes homepage in te duiken. Als Connaisseur maakt u daar exclusief  kennis met cd-producties die recent zijn toegevoegd aan de collectie. In de voorbije zomermaand waren dat er maar liefst dertig! Hoezo is de klassieke cd dood? Een vaste bezoeker van de website merkte laatst op: “Wat heb je weer een prachtige CD’s op je site gezet. Het is moeilijk te kiezen uit al dat moois.” En zo is het maar net. Stelt u zich echter gerust, indachtig het gezegde ‘voor elk wat wils’ volstaat ook een bescheiden keuze uit al het aanbevolen moois…

In de etalage van Prelude is een aantal nieuwe producties in de schijnwerpers gezet. De vitrine is vooral bedoeld om de nieuwsgierigheid te prikkelen van bezoekers die geen toegang hebben tot het voor Connaisseurs bestemde gedeelte van de site. Zij krijgen alleen de afbeeldingen in beeld, terwijl u als connaisseur door het klikken op een cd-plaatje direct alle informatie krijgt voorgeschoteld van de desbetreffende cd’s. Zonder de andere aanbevelingen ook maar enigszins tekort te willen doen vraag ik uw speciale aandacht voor het onderstaande zestal cd’s waaronder Preludes nieuwe Gids-cd ‘Agitata’.


Concerten in de Paaskerk

Op zaterdagavond 16 september gaat in de aan de Oude Utrechtseweg te Baarn gelegen Paaskerk de door Prelude geïnitieerde reeks Oude Muziek Concerten voor het seizoen 2017/2018 van start met een optreden van het Argentijnse duo Bárbara Kusa (sopraan) – Eduardo Egüez (luit & barokgitaar). Aan de hand van het ook op cd vastgelegde programma ‘Ay Fortuna cruel’ brengt het tweetal muziek gecomponeerd ten tijde van de Spaanse Gouden Eeuw in Spanje en Latijns-Amerika.

Bárbara Kusa & Eduardo Egüez

Het concert vangt aan om 20:15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 20,00. Donateurs van de Stichting Kunst & Cultuur Baarn én jongeren genieten gratis toegang. Toegangskaarten kunt u bestellen/reserveren via Prelude. Ze zijn ook verkrijgbaar op de avond van het concert bij de ingang van de kerk (open 19:30 uur).


Welkom

Bent u in de buurt van de Luisterkamer van Prelude in Baarn, weet dan dat u daar van harte welkom bent. Onder het genot van een kopje koffie krijgt u er advies op maat en kunt u via een uitstekende geluidsinstallatie kennis maken met de nieuwste aanwinsten. Een afspraak is wat mij betreft snel gemaakt!