Nieuwsbrief september 2019

Met deze nieuwsbrief van Prelude gaat een nieuw muziekseizoen van start. Via de Etalage wordt u als Prelude Connaisseur een kijkje geboden op de meest actuele aanraders. Het is de moeite waard daar een blik op te werpen, want in de afgelopen twee zomermaanden zijn er maar liefst 38 nieuwe titels toegevoegd
aan de Prelude-collectie. Zonder de andere cd’s die u daar aantreft ook maar enigszins tekort te willen doen verwijs ik u graag in het bijzonder naar een drietal nieuwe uitgaven van het Belgische label Passacaille. Prelude Connaisseurs komen die producties ook tegen op de pagina met tijdelijke aanbiedingen. Mocht u in het fraaie aanbod iets van uw gading ontdekken dan biedt Prelude u graag de helpende hand.


laReverdie met Francesco Landini in Baarn

In de voorbije week heeft u wellicht het Utrechtse Festival Oude Muziek bezocht. Als liefhebber van Oude Muziek kunt u op zaterdagavond 14 september uw hart nog eens ophalen bij het openingsconcert van de door Prelude geïnitieerde concertreeks voor het seizoen 2019-2020. Was u er niet bij in Utrecht dan bent u evenzoveel welkom bij het concert dat laReverdie in de aan de Baarnse Oude Utrechtseweg gelegen Paaskerk gaat verzorgen. Het optreden van het Italiaanse top-ensemble staat in het teken van de 14e-eeuwse componist Francesco Landini, die geldt als de meest vooraanstaande muzikale meester van het Italiaanse trecento. Vandaag de dag zijn we vooral bekend met muziek van Praetorius, Monteverdi, Bach en Mozart en geneigd minder waardering op te brengen voor hun voorgangers. Dat is onterecht en heeft waarschijnlijk van doen met het spreekwoordelijke ‘onbekend maakt onbemind’. Daarom zal op dinsdagavond 10 september, aanvang 20:00 uur, oprichter van het Utrechtse Festival Oude Muziek en Landini-kenner Jan Nuchelmans een inleiding verzorgen over het leven en werk van Landini. Zijn inleiding, die gelardeerd wordt met muziekvoorbeelden afkomstig van de nieuwste cd van laReverdie, vindt plaats in de trouwzaal van het Baarnse gemeentehuis (Laanstraat 1) en is gratis toegankelijk.


Om alvast te noteren!

Op zaterdagavond 5 oktober is het Ensemble Odyssee te gast in de Baarnse Paaskerk met het programma ‘In Freundschaft’ en op 2 november is het de beurt aan de Italiaanse cellist Geatano Nasillo die samen met collega-cellist Sara Bennici en klaveciniste Anna Fontana de muziek brengt die ook is vastgelegd op zijn kersverse nieuwe cd met muziek van Venetiaanse meesters.


Leest u ook:
Op de rug van een dolfijn…

Het wordt almaar grijzer bij de concerten in de Baarnse Paaskerk…


Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!