Nieuwsbrief zomer 2018

Beste muziekliefhebbers,

De nieuwsbrief voor de maand juni is er een voor de zomer. Dit jaar trakteer ik mijzelf op een wat langere vakantie. Een en ander heeft consequenties voor het verwerken van uw bestellingen. Plaatst u die in de eerste week van juni dan kunt u de gevraagde cd’s vrijwel zeker tegemoet zien voor mijn afreizen naar het Kroatische eiland Hvar. Medio augustus pak ik de Preludedraad weer op.


Etalage

Voor het geval u een keuze wilt maken uit de cd’s die in de voorbije periode zijn toegevoegd aan de aanraders dan verwijs ik u graag naar de Etalage van Prelude. Prominent ziet u daar afgebeeld de nieuwe cd van de ensembles Masques en Vox Luminis. De door Alpha onder de titel Abendmusiken uitgebrachte cd met muziek van Dietrich Buxtehude is er een om in te lijsten!

Buxtehude: Abendmusiken

Bekijk deze cd


Concerten in de Baarnse Paaskerk

De eerstvolgende nieuwsbrief van Prelude kunt u in de tweede helft van augustus tegemoet zien. Daarin wordt in elk geval ook aandacht geschonken aan de start van de nieuwe serie oude-muziekconcerten in de Baarnse Paaskerk. Het eerste concert van die reeks zal op zaterdagavond 15 september worden verzorgd door Tobie Miller en haar Ensemble Danguy. Bekijkt u vooral de promotievideo en laat u verrassen door het bijzondere instrument dat die avond te horen zal zijn: de draailier.


Hoezo Europa zonder grenzen?

De tarieven die PostNL hanteert voor het versturen van brievenbuspost naar het buitenland rijzen de pan uit. Vraagt haar Belgische evenknie voor het verzenden van een cd van 100 gram binnen België € 2,22 aan postzegels, PostNL brengt voor het versturen van zo’n cd naar de zuiderburen € 8,40 in rekening. Je hoort vaak zeggen dat Europa zonder grenzen vrij verkeer van goederen garandeert. Daar zet ik zo mijn vraagtekens bij. Door het hanteren van inmiddels absurd hoge posttarieven worden in elk geval voor zaakjes als Prelude enorme barrières opgeworpen. Een praktijkvoorbeeld. Laatst plaatste een Belgische liefhebber een bestelling voor een cd met motetten van de Franse componist Delalande uitgevoerd door Le Poème Harmonique. Onder dankzegging wees ik hem op de hoge verzendkosten en voegde daar een link bij naar een Belgisch adres. U begrijpt dat voor hem, onder dankzegging voor de tip, de keuze snel was gemaakt…

Uit de oude doos: Niet lullen maar plakken


Privacy

Ingevolge verscherpte privacywetgeving moet ik u de vraag voorleggen of u nog langer prijsstelt op toezending van de nieuwsbrieven van Prelude. Indien dat het geval is hoeft u niets te doen en blijft u de digitale post van Prelude ontvangen.

Vanzelfsprekend wens ik u een mooie zomer toe en wellicht in het nieuwe seizoen tot ziens in de Luisterkamer of bij de concerten in de Paaskerk!

Hartelijke groet,
Kees Koudstaal

Hulp nodig bij het inloggen? Raadpleeg de handleiding!