Nieuwsbrief zomer 2019

In de nieuwsbrief van de zomer leest u o.a. over de beperkte openstelling van de internetwinkel de komende tijd en over de start van het nieuwe concertseizoen in de Baarnse Paaskerk. Van 6 tot 11 juni bezoek ik de Tage Alter Musik in het Duitse Regensburg. Anderhalve week later vangt mijn vakantieperiode aan op het Kroatische eiland Hvar. Dit betekent dat Prelude vanaf eind volgende week tot de tweede week van augustus beperkt bereikbaar is. Mocht u een keuze willen maken uit het aanbod actuele cd’s dan doet u er goed aan een van de komende dagen een bestelling te plaatsen. U kunt dan nog rekenen op levering voordat de internetwinkel voor een aantal weken op slot gaat.


Concerten Baarnse Paaskerk

Maak ik nu alvast van de gelegenheid gebruik u te wijzen op het openingsconcert van de serie concerten Oude Muziek die jaarlijks wordt samengesteld onder auspiciën van Prelude in de aan de Baarnse Oude Utrechtseweg gelegen Paaskerk. Op zaterdagavond 14 september gaat de reeks van start met een optreden van het fameuze Italiaanse ensemble laReverdie. Zes musici sterk brengt het ensemble een ode aan de 14e-eeuwse blinde Italiaanse componist Francesco Landini met het programma L’occhio del cor (Het oog van het hart…).

Voor veel muziekliefhebbers begint de liefde voor klassieke muziek bij Monteverdi of in veel gevallen nog later bij Bach. Mocht dit ook voor u gelden, dan raad ik u toch sterk aan het concert van laReverdie bij te wonen. U krijgt een fraai beeld voorgeschoteld van de Italiaanse muziekpraktijk in de late middeleeuwen, het Trecento, waarin de weg werd bereid voor de renaissance, de periode van wedergeboorte in de Europese kunstgeschiedenis. Landini geldt als de belangrijkste componist van zijn tijd en het is uiterst interessant met zijn muziek kennis te maken. Van laReverdie verscheen kortgeleden een Arcana-cd met muziek die ook zal weerklinken in de Paaskerk. Ik hoop oprecht velen van u op zaterdagavond 14 september welkom te mogen heten bij de opening van het nieuwe muziekseizoen. Voor hen die in 2017 het concert van laReverdie bijwoonden in de Paaskerk is bovenstaande aansporing niet van toepassing. Dat wordt wel duidelijk als u het concertverslag van toen leest…

Landini: L’Occhio del Cor

Bekijk deze cd


Wens ik u allen een mooie zomer toe!