Trefpunt Klassieke Muziek Prelude

De periode april 2014/april 2015 mag wat mij betreft snel uit de boeken worden geschrapt. De fysieke winkel van Prelude ging op slot en vilein politiek spel maakte voortijdig een einde aan mijn politiek/bestuurlijke ambities. Ik ben er wijzer van geworden en eigenlijk al snel tot de conclusie gekomen dat het afscheid van de winkel mij uiteindelijk het zwaarst is gevallen. Het zijn vooral de directe contacten met mede-liefhebbers van klassieke muziek die ik mis. Na het nodige wikken en wegen, waarbij ook de aantrekkende ‘nichemarkt’ een rol speelde, denk ik een formule te hebben gevonden die een verantwoorde herstart van Prelude mogelijk maakt. Op de plek waar de zaak vijfentwintig jaar geleden van start ging (Laanstraat 100A te Baarn) opent op vrijdag 28 augustus 2015 het Trefpunt Klassieke Muziek Prelude. Zo krijgt het zilveren jubileum extra glans!

In de voorbije kwart eeuw heeft de tijd niet stilgestaan. Was de klassieke compact disc eerder een breed gewilde geluidsdrager, vandaag de dag zoeken velen hun heil liever in de gecomprimeerde kwaliteit van bijvoorbeeld Spotify. Bij Prelude is in zekere zin alles bij het oude gebleven en veel liefhebbers zien de website van Prelude als dé bron van kwalitatief hoogwaardige klassieke compact dics. Op Twitter en/of Facebook treft u Prelude niet actief aan want persoonlijke ontmoetingen zijn mij liever. De vestiging in de Baarnse Laanstraat 100A wordt een trefpunt waar u uitgebreid en onder het genot van een kopje koffie of thee via een prima geluidsinstallatie kennis kunt maken met de actueel door Prelude aanbevolen cd’s.

magnepan_logo

Maar dat niet alleen, u bent er welkom met al uw vragen aangaande klassieke muziek en u kunt er een keuze maken uit honderden voordelig aangeboden eerder door Prelude geselecteerde klassieke cd-producties. Bovendien maken digitale toepassingen het mogelijk ter plaatse wereldwijde klassieke muziek ontwikkelingen op te roepen en te volgen. Zo zal Prelude opnieuw de plaats zijn waar liefhebbers van klassieke muziek elkaar treffen, concertinformatie opdoen en muziekervaringen delen. Gelet op de reacties die ik in het voorbije jaar heb ontvangen van bekenden die de knusse winkel van Prelude misschien wel net zoveel misten als ik, zie ik de toekomst zonnig in.

Het trefpunt van Prelude is vooralsnog op de vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van maandag t/m donderdag bent u er op afspraak welkom. U belt met het mobiele nummer 0646633954.

Samengevat

Op vrijdag 28 augustus 2015 opent in het pand Laanstraat 100a te Baarn het Trefpunt Klassieke Muziek Prelude. Op vrij- en zaterdagen bent u daar van harte welkom! Een afspraak maken voor een ander tijdstip kan ook. De muziek staat aan en de koffie klaar! Voor alle helderheid meld ik nog dat Prelude inhoudelijk trouw blijft aan dat wat vermeld staat op deze pagina.

Met muzikale groet,

Kees Koudstaal
eigenaar Prelude