Over Belgisch jatwerk geschreven

Het instandhouden van Prelude zie ik als mijn levenswerk. Om u adequaat op de hoogte te kunnen stellen van waardevolle klassieke cd-producties zorg ik niet alleen voor een hoogwaardige fysieke winkelruimte, ik besteed ook veel aandacht aan het onderhouden van de website. Dat is hard nodig, want daar waar sprake is van een afkalvende markt is stilstand fnuikend. Als extra service krijgt u ruime muziekfragmenten aangeboden bij de door Prelude aanbevolen cd-producties. Zo wordt u in staat gesteld om ook op afstand de aanraders van Prelude naar waarde te schatten.

Met het in de lucht houden van de Prelude-website, inclusief de mogelijkheid om de muziekfragmenten in streaming audio formaat te kunnen aanbieden, is veel externe serverruimte gemoeid. Die moet elders worden ingekocht en alles bij
elkaar genomen kost de aanwezigheid van Prelude op het world wide web het nodige aan duiten. Daar klaag ik niet over, want het zijn bedrijfskosten die ik graag investeer om mijn passie met u te kunnen delen.

Niet zelden ontvang ik positieve reacties op dat wat Prelude onderneemt. Ook in België zijn fans van de winkel te vinden. Daar ben ik blij mee, want er belanden uit die hoek regelmatig bestellingen in Preludes digitale brievenbus. Een Belgische aanhanger maakt het echter te bont. Het betreft het in Mechelen gevestigde Muziekcentrum David Vergaelen & co. Op de website van die firma wordt naar eigen zeggen een reusachtige keuze aan cd’s geboden. Niet zelden blijken de keuzes van Vergaelen overeen te komen met die van Prelude. Daar kan ik natuurlijk niets tegenin brengen, maar het wordt anders als er zonder enige toestemming mijnerzijds ook gebruik wordt gemaakt van links die rechtstreeks leiden naar de muziekserver van Prelude. Zo maakt de Belgische muziekhandel illegaal gebruik van mijn diensten. Daar komt nog bij dat men in Mechelen hele verhalen van de Preludewebsite heeft geplukt om die zonder enige bronvermelding letterlijk te plaatsen op de eigen website!

vergaelen_1
Klik op de afbeelding om te vergroten

Medio januari 2011 stelde ik per mail de Belgische firma in kennis van mijn bevindingen met het verzoek de illegale activiteiten te stoppen. Een week later ontving ik dit antwoord vanuit Mechelen: ‘Ik heb aan onze webmaster opdracht gegeven om de links te verwijderen. Onze verontschuldiging hiervoor. Ikzelf was van dat gebruik niet op de hoogte. We doen het nodige.’

We schrijven inmiddels 28 februari 2011. Op de website van het Belgische muziekcentrum Vergaelen wordt nog steeds illegaal gebruik gemaakt van de diensten van Prelude. Heb er nog maar een keer een mailtje aan vuil gemaakt, maar maak me weinig illusies. Met sommige zaken moet je leren leven…