Preludes internetwinkel is er voor liefhebbers van serieuze klassieke cd-producties

Op 7 september 2020 zijn de activiteiten van Prelude na exact dertig jaar beëindigd. Bestellingen kunnen derhalve niet meer worden geplaatst. 


Prelude Klassieke Muziek is sinds 1990 in Baarn (NL) gevestigd. Veel liefhebbers van serieuze klassieke muziek herkennen zich in de formule van Prelude, die het als haar missie ziet om onafhankelijk van cd-producenten en recensenten waardeoordelen te geven over kwalitatief hoogwaardige klassieke muziekproducties. Het accent ligt bij Prelude op klassieke muziek passend in de historische uitvoeringspraktijk. Denkt u hierbij niet alleen aan muziek ontstaan in de middeleeuwen, renaissance- en/of barokperiode. Ook op authentieke instrumenten uitgevoerde werken van componisten als Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Ravel en Strawinski ontsnappen niet aan de aandacht van Prelude.

Met de komst van het digitale tijdperk is Prelude voor de communicatie met zijn klanten steeds meer gebruik gaan maken van het internet. Op de goed onderhouden website gaan alle actueel aanbevolen cd’s vergezeld van ruime in streaming audio gepresenteerde muziekvoorbeelden. Leden van het Genootschap Prelude Connaisseurs kunnen zodoende via computer, tablet en/of smartphone op een uitstekende wijze kennismaken met de door Prelude aanbevolen cd-producties alvorens een eventuele bestelling te plaatsen.

Jordi Savall op bezoek bij Prelude

Bovendien kunnen zij een keuze maken uit speciaal voor hen bedoelde aanbiedingen.  Het digitale tijdperk mag dan veel voordelen kennen, het gewijzigde aankoopgedrag leverde echter ook een nadeel op voor Prelude. Het zorgde ervoor dat de op 7 september 1990 in de Baarnse Laanstraat geopende winkel per 1 april 2017 definitief moest sluiten…

Een maandelijkse digitale nieuwsbrief voor de leden van het Genootschap Prelude Connaisseurs geeft informatie over allerlei actuele zaken, waaronder ook aankondigingen van de concerten die onder auspiciën van Prelude in de Paaskerk worden georganiseerd door de Stichting Kunst & Cultuur Baarn. Deze concerten en muziekavonden vinden meestentijds plaats in de aan de Oude Utrechtseweg 4 te Baarn gelegen Paaskerk. Ze worden gekenmerkt door hoge kwaliteit. Op de concertpagina vindt u meer informatie en een greep uit de namen van de vooraanstaande musici en ensembles die in de voorbije jaren op uitnodiging van Prelude te gast waren in Baarn.