Prelude in de krant

Een week of wat geleden ging de telefoon. Een verslaggeefster van het regionale dagblad De Gooi- & Eemlander aan de lijn. Die krant zet wekelijks een bijzondere winkel in het Gooi en omstreken in de schijnwerper. “Prelude is zo’n bijzondere winkel,” aldus de verslaggeefster. Dat kon ik natuurlijk niet ontkennen, dus de afspraak was snel gemaakt. Er volgde een alleraardigst bezoek. Ik kreeg uitgebreid de tijd om vrijuit mijn zegje te doen en later volgde er nog een heuse fotoshoot.

Ondanks het feit, dat ik geen inzage vooraf mocht (wat normaal gesproken gebruikelijk is), stemde ik toch toe met publicatie. Het interview was immers aangenaam verlopen en ik zag zo de kans schoon mijn verhaal over Prelude onder de aandacht te brengen van een breder publiek.
Zo kwam Prelude uitgebreid in het zonnetje te staan in De Gooi- & Eemlander van donderdag 18 september 2008. U kunt het verhaal hier lezen. Eenmaal gelezen, zult u begrijpen dat ook ik bijzonder uitzie naar de komst van de componist Jean-Marie Leclair in de maand dat hij precies 244 jaar geleden overleed…