Prelude pakt de zaken anders aan

De markt van geluidsdragers met klassieke muziek is sterk in verandering. Grote cd-producenten ontwikkelen mogelijkheden om consumenten via andere kanalen te bereiken. Het internet speelt hierbij een belangrijke rol.

Universal Music met labels als Deutsche Grammophon, Decca en Philips start binnenkort in Europa een eigen verkoopkanaal: ‘iClassics.com’. Daarenboven komt de complete klassieke muziekcatalogus tegen betaling op het web beschikbaar. In de VS biedt Universal Classics op deze wijze via www.itunes.com al 1000 titels uit de diverse back-catalogi aan. Europa is binnenkort aan de beurt. Zeven minuten muziek voor $ 0,99. Nieuwe albums kunnen voor $ 9,99 gedownload worden. Maatschappijen als EMI, Sony/BMG en Warner zullen niet achter blijven met deze nieuwe vorm van muziek aanbieden. Vast staat, dat de traditionele winkelvloer voor de grote cd-producenten steeds onbelangrijker gaat worden. De snel veranderende marktsituatie vormt voor Prelude de aanleiding om van strategie te veranderen. Prelude gaat daartoe ook andere communicatiekanalen openen.

imacimac_1

De missie van Prelude is en blijft onafhankelijk van cd-producenten hoogwaardige waardeoordelen te geven over klassieke geluidsdragers. In het bijzonder zal hierbij, meer nog dan thans het geval al is, de aandacht gevestigd worden op (sa)cd’s uit de kokers van kleinere, kwalitatief hoogstaande, producenten. Kennis van de klassieke muziek is hierbij de toegevoegde waarde van Prelude. Om het contact met haar klanten te behouden en uit te bouwen gaat Prelude wereldwijd haar klanten bedienen. Daartoe zullen digitale communicatiekanalen als e-mail met web-ondersteuning en Prelude Internetradio een belangrijke rol gaan spelen. De internet domeinnamen www.preludeclassicalmusic.com en www.preludewebradio.com zijn inmiddels geregistreerd.
Vanzelfsprekend blijft de fysieke communicatie met haar klantenkring via de winkelvloer voor Prelude een zeer belangrijke rol spelen. In de persoonlijke relatie met haar klanten ligt in de praktijk het unieke karakter én de kracht van Prelude. Met andere woorden, de winkelactiviteit in Baarn blijft gehandhaafd.

Middels de maandelijkse mini-Nieuwsbrief van Prelude blijft u op de hoogte van:

– De stand van zaken aangaande Prelude Internetsalon voor klassieke muziek
– Nieuws over nieuwe klassieke muziek (sa)cd-uitgaven
– Informatie over concerten
– Andere wetenswaardigheden de klassieke muziek betreffende

Zegt het voort! Stel andere liefhebbers van klassieke muziek op de hoogte van de activiteiten van Prelude. E-mailadressen van uw in klassieke muziek geïnteresseerde relaties kunt u (of kunnen zij) doorgeven via nieuwsbrief@preludeklassiekemuziek.nl.