Preludes Gids-cd: Schubert in alle opzichten hemels

In 2009 bezocht ik cd-producer Todd Garfinkle in Los Angeles. Ik kende hem van een aantal cd-opname-sessies in Europa en natuurlijk ook van de cd’s van zijn label MA-Recordings. In zijn luisterruimte liet hij mij luisteren naar zijn nieuwste productie, een cd met pianowerken van Ludwig van Beethoven uitgevoerd door de Japanse fortepianiste Yoko Kaneko. Ik was er compleet van ondersteboven en plaatste direct een eerste bestelling. In de maanden die volgden behoorde de cd tot de absolute bestsellers van Prelude. Het kon niet uitblijven dat ik de fortepianiste uitnodigde voor een Baarns concert en in mei 2011 gaf de in Parijs woonachtige fortepianiste op haar eigen instrument een Beethoven-recital in de Paaskerk. In 2015 volgde een tweede Baarns optreden met muziek van Bach en Haydn. Afgelopen september vond in het atelier van de Enschedese pianorestaurateur Edwin Beunk de opname plaats van een Schubert-cd van Yoko Kaneko, nu met muziek van Franz Schubert. De resultaten van de registratie van de Impromptus opus 90 & 142 en de zes Moments musicaux opus 94 zijn opnieuw van het hoogste niveau. En dan doel ik niet alleen op het werk van Todd Garfinkle die de klank van de door Yoko Kaneko bespeelde Conrad Graf fortepiano (Wenen, ca. 1826) geweldig heeft weten te vangen, maar beslist ook op het muzikale aandeel van Yoko Kaneko. Het schrijven van een cd-recensie laat ik graag aan anderen over, ik volsta slechts met het aanbieden van de Schubert-cd van Yoko Kaneko en het plakken van het etiket ‘Gids-cd’ daarop. Het is aan u om na het beluisteren van de bij de cd geplaatste muziekvoorbeelden te bepalen of u mijn enthousiasme voor de cd deelt. Is dat laatste het geval dan zie ik u bestelling graag tegemoet…

Schubert: Impromptus – Moments Musicaux

Bekijk deze cd