Schubertiade op komst!

L’Amoroso tijdens de cd-opname ‘Schubertiade’

Volgend jaar staat in het teken van de 250-ste geboortedag van Ludwig van Beethoven. Rekent u er maar op dat dit gepaard zal gaan met een groot aantal nieuwe cd-producties met muziek van de in Bonn geboren grote Duitse meester. U kunt erop rekenen dat Prelude u terdege zal informeren over de Beethoven-cd’s die er toe doen. Maar vanzelfsprekend geldt dat, zoals u dat gewend bent, ook voor uitgaven met muziek van Beethovens vakbroeders. Wat dit betreft doet het mij genoegen dat ik u alvast iets kan voorschotelen van een cd die voor de komende maand januari op stapel staat. Het is er een van het ensemble L’Amoroso van de Italiaan Guido Balestracci. De door het label Ricercar geproduceerde cd ‘A Schubertiade with arpergionne’ biedt muziek van Schubert en mag er wezen! Naast Guido Balestracci – hij bespeelt de arpeggione – worden de composities van Franz Schubert (1797-1828) uitgevoerd door Caroline Pelon, sopraan, Massimo Moscardo, terz gitaar, Éric Bellocq, gitaar & aartsluit, en Maude Gratton, fortepiano. Zoals gezegd, de cd verschijnt eerst in januari 2020, maar ik wil nu vast mijn enthousiasme voor de cd met u delen. Zeker ook met het oog op 21 maart 2020. Dan begint niet alleen de lente, maar brengt Guido Balestracci samen met zijn vier muziekvrienden een Schubertiade op het muziekpodium van de Baarnse Paaskerk voor het voetlicht. Ik kijk daar bijzonder naar uit en ik kan me voorstellen dat met mij de liefhebbers van Schuberts muziek dat ook zullen doen. Als voorproefje en opwarmer schotel ik u alvast een deel voor van de op de cd vastgelegde Sonate voor Arpeggione & Fortepiano D.821. En voor het geval dat, u kunt de cd alvast reserveren…

Schubertiade with Arpeggione

Bekijk deze cd