Wat een geweldig slotconcert!

Zaterdagavond 13 april 2013 vond in een tot de nok toe gevulde Baarnse Paaskerk het slotconcert plaats van de Oude Muziek-serie seizoen 2012/2013. volle_bakHet Nederlandse debuutoptreden van het Londense ensemble The Bach Players met de alt Sally Bruce-Payne zullen de gelukkigen die het concert bijwoonden, waaronder opvallend veel jongeren, niet licht vergeten. De wijze waarop het door de van oorsprong Nederlandse violiste Nicolette Moonen geleide ensemble de composities van Johann Pachelbel, Melchior Hoffman, Johann Christoph Bach en Johann Sebastian Bach voor het voetlicht bracht was van een uitzonderlijk hoog niveau.

J. C. Bach: ‘Ach, dass ich Wassers gnug hätte’

Als concertorganisator past het mij niet me te buiten te gaan aan verdere loftuitingen, dat zou zoiets zijn als de slager die zijn eigen vlees keurt. Laat mij volstaan met het u ter beluistering aanbieden van de concertregistratie van Johann Christoph Bach’s (1642-1703) cantate ‘Ach, dass ich Wassers gnug hätte’ en wat quotes uit ontvangen reacties:

• “Het was bijzonder mooi gisteravond. Wat een ontzettend goed en ook sympathiek gezelschap! Ik heb genoten en ben blij dat de zaal zo vol zat. Een mooie afsluiting van het seizoen.”
• “Wat een belevenis gisteravond! Dit was een van die concerten die je altijd met je meedraagt en waarvan je kunt zeggen: ik was erbij!”
• “Heel veel dank voor het prachtige concert gisteravond. Wat een klasse ensemble en wat een schitterende alt! Ik heb inmiddels begrepen dat er meer van dit soort concerten plaatsvinden in Baarn en meld me graag aan als donateur.”
• “Wat een fantastisch concert gisterenavond in de Paaskerk. Wij hebben genoten. De professionaliteit en het plezier in het musiceren straalde af van deze top muzikanten.”
• “Geweldig optreden van The Bach Players en wat een prachtige alt! Opvallend ook dat er geen hoestje of kuchje te horen tijdens het musiceren. Waar vind je dat nog? Volgend seizoen zijn we er weer bij!”
• “Wat hebben we zaterdagavond genoten van het concert in de Paaskerk. Een geweldig stel ‘The Bach Players’. Wat een samenspel!”
• “Het was weer een geweldig concert afgelopen zaterdagavond. Wat is het toch telkens een bijzondere ervaring om zulke hoogstaande muziek in zo’n kleinschalige omgeving te mogen beluisteren. Ook leuk is het dat de musici in de pauze en na het concert zo benaderbaar zijn. Mijn vrouw en ik zien alweer uit naar het komende Baarnse concertseizoen.”

(Foto The Bach Players: Tibi Negrete Lantau)