Weeralarm

Er is een kortstondige periode van gladheid op komst. Kijk maar uit! Vroeger zei mijn opa met eenzelfde dreigende ondertoon: ‘Pas maar op voor het Gele Gevaar’. Voor hem stond het vast dat de Chinezen op punt van oprukken stonden.
De Chinezen zijn nooit gekomen. Die hebben een andere manier gevonden om het Westen eronder te krijgen. Waar wij alles op alles zetten om een economische groei van een of twee procent te bereiken halen zij in het Verre Oosten met gemak een groei van tien procent (ten koste van wat laat ik nu maar even onvermeld).

Blijf liever thuis, zegt een meneer van Rijkswaterstaat op Radio 1. Op de website van het KNMI lees ik in kapitalen over SNEEUWJACHT en IJZEL. ‘Er is een groot gevaar voor GLADHEID’, staat er ook te lezen. De Volkskrant meldt: ‘Het KNMI heeft vrijdagochtend een weeralarm afgekondigd. Sneeuwbuien trekken van het zuidwesten naar het noordoosten van het land. Daarbij staat volgens het instituut een krachtige, langs de kust harde, zuidoostenwind die kan zorgen voor sneeuwjacht…’.

Misschien moet ik vandaag maar thuis blijven en de winkel de boel laten, flitst het door mijn hoofd. Die gedachte maakt me strijdbaar en dapper. Ondanks alle dreigementen open ik vandaag gewoon de winkel! Ik wil er zijn voor u, weer of geen weer! Als u de gevaren trotseert en vandaag of morgen de winkel bezoekt, wordt u getrakteerd op een voortreffelijk kopje koffie met lekkernij!

Laat u niet ringeloren door de doemvoorspellers. Ga de straat op! Voor Chinezen hoeft u ook al niet bang te zijn in Baarn. Die staan hier vooral bekend vanwege hun gedekte tafels en verdachte koffertjes zult u er niet aantreffen.

O ja, als de omzet vandaag en morgen tegenvalt overweeg ik een claim neer te leggen bij Rijkswaterstaat en het KNMI wegens geleden inkomstenderving.